1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Amacımız güzel bir şehir oluşturmak

Amacımız güzel bir şehir oluşturmak

Kahta'yı güzel bir şehir yapabilmek için çalıştıklarını ifade eden Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, "İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için tüm kesimlerle temas halindeyiz. Siyasi çekişmeler ve ayrışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Biz halkımıza hizmet etmek için varız" dedi..

A+A-
Amacımız güzel bir şehir oluşturmak

 Gazetemizi ziyaret eden Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Seçimi kazandığı günden itibaren tüm Kahta halkının belediye başkanı olduğunu ifade eden Turanlı, "Siyasi çekişmeler ve dedikodularla zaman kaybetmenin kimseye bir faydası yok, biz ilçemizi kalkındırma ve geliştirme çabası içerisindeyiz. Bunun için toplumun her kesimi ile diyalog halindeyiz. İstiyoruz ki; ilçemiz yaşanabilir güzel bir şehir olsun" dedi.

Kahta Belediye makamının erişilmez bir makam olmadığını ifade eden Turanlı, "Bizler halkımızın hizmetkarlarıyız, bizler erişilmez insanlar değiliz. Halkına hizmet eden ve halkına hesap veren insanlarız. Bir partiden seçildik, parti bizim partimizdir. Seçimi kazandığımız gün dediğim gibi, biz tüm Kahta halkının tarafsız belediye başkanıyız. Herkese eşit ve herkese aynı noktadayız. Bizim yapmamız gereken iş; bütün vatandaşlarımızı kucaklayıp, herkese eşit mesafede ve eşit hizmet götürmektir. İşe başladığımız gün, önceliklerimiz belirledik ve imkanlar dahilinde hizmet yapmaya başladık. Öncelikle ulaşım, altyapı, temizlik ve içme suyu gibi konulara yoğunlaştık. Bu mağduriyetleri gidermeye çalıştık. 2020'den itibaren de yaptığımız planlamalar ile halkımıza verdiğimiz vaatleri bir bir gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız" dedi.

PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Seçime girmeden halkın karşısına projelerle çıktığını ifade eden başkan Turanlı, "Seçim zamanında vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Hayvan barınağı projemizi hayata geçirdik. Kent Meydanı için talep ettiğimiz 1. nolu sağlık ocağının tahsisi, burada 112 Acil Servisi düşünüldüğünden zor görünüyor. Bunun üzerine biz farklı bir talepte bulunduk. Burayı bize tahsis edin, buranın altına iki katlı otopark, üstü meydan ve kullanım hakkı Sağlık Bakanlığı veya Sağlık Müdürlüğünde olsun. Cevabı geldiğinde durum netleşecektir.

Semt Pazarı projemiz ihale aşamasına geldi. İnşallah bir kaç gün içerisinde ihaleye çıkacaktır. Biz, semt pazarını bir kompleks halinde düşünüyoruz. Yani vatandaşlarımız alış verişe gittiğinde araçlarını park edebileceği alanları, çocuk oyun alanların da içinde olduğu bir semt pazarı yapmak istiyoruz.

Kahta şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunlaşmayı gidermek için çevre yolu projemizi hayata geçiriyoruz. Bu amaçla Girne Mahallesi'nde ilk etabı gerçekleştirdik. Tabi kış mevsiminin başlaması ile birlikte şu anda ara verdik. Bizim için sıkıntılı görünen bir yer vardı, onu da aştık. O yolun açılması ile birlikte şehiriçi trafiği bir nebze de olsa rahatlayacak. Cumhuriyet Mahallesi'nde de aynı şekilde çevre yolu çalışmaları tamamladığında trafik yoğunluğu azalacaktır.

Menderes Mahallesi'nden başlayıp,  Cumhuriyet Mahallesi'ne doğru devam eden Kanal Boyu Projemiz yaz mevsimine doğru tamamlamış olacağız. Onun bitmesi ile birlikte 2. etabına başlayacağız. Daha sonra 3. etaba başlayacağız ve halkın hizmetine sunacağız. Tabi her geçen gün büyüyen ilçemizde ile birlikte sorunları da büyüyor, ancak yerinde dokunuşlarla biz bu sorunları gidereceğiz.

Kahta Kaymakamlığı, Sahil Yolun Projesi için büyük gayretler gösteriyor. İlçemiz için büyük çabalar içerisinde olan Kahta Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Öte yanda bu proje için desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Bu projenin tamamlanması ile birlikte Kahta rahat bir nefes alacaktır. Bu proje için bize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz.

Hastane Caddesi'nde yer yer çökmeler olmuş. Doğalgaz ve altyapı gibi çalışmalardan dolayı hasar gören bu yolumuzu iş sezonunun başlaması ile birlikte, yola döşenen kilitli parke taşları sökülüp, genişletilmesi yapılarak, bisiklet ve yürüyüş yollarını da tasarlayarak sıcak asfalt yapacağız.

İŞTEN ÇIKARILAN BELEDİYE ÇALIŞANLARI

Belediye başkanı seçilmemiz ile belediye de farklı statülerde çalışan arkadaşlarımızla görüştük. Asgari ücretle çalışmalarını teklif ettik. Bazıları bunu kabul etmediler. İş değişikliklerinde bulunduk, bazıları yeni işlerini beğenmediler. Biz de işten çıkarttık. Şimdi bu işi siyasallaştırmak isteyen bazı kesimler var. Konu yargıya intikal etmiş, hukuka inanan insanlar olarak sonuçlarını beklemek gerekir. Yargının vereceği karara hepimiz saygı göstermek zorundayız. İşten çıkarılanlar, iddia edildiği gibi siyasi görüş ve duruşlarından dolayı işten çıkarılmış değiller. Bizim kimseye karşı bir art niyetimiz yoktur, olamaz da.

KAHTA 02 SPOR GURUMUZ

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) liginde mücadele eden  Kahta 02 takımımızı kutluyorum. Çok başarılı karşılaşmalar yapıp, ligin ilk yarısını 2. olarak tamamladılar. Kulüp Başkanı Musa Yıldırım ve tüm takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kahta Belediyesi olarak biz de elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Kahtamızın adını yılarca Kahtalı Mıçe dışarıda başarı ile temsil etti ve ediyor. Kahta 02 takımımızın da Kahta'nın adını spor camiasında tanıtmasını önemsiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde kulübümüzü hak ettiği noktaya getireceğimize inanıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.