1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Bakan Karaismailoğlu Adıyaman'da köprülü kavşağın açılışını yaptı

Bakan Karaismailoğlu Adıyaman'da köprülü kavşağın açılışını yaptı

Adıyaman'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı tamamlanan Altınşehir (Adıyaman Üniversitesi) Köprülü Kavşağın açılışına katıldı..

A+A-
Bakan Karaismailoğlu Adıyaman'da köprülü kavşağın açılışını yaptı

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Mahmut Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Halil Fırat, Muhammed Toprak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Avukat Saliha Diler, MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır ve protokol tarafından karşılandı.

Dün akşam saatlerinde kente gelen Bakan Karaismailoğlu ilk olarak beraberindekiler ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ise kentte ihtiyaç olan yatırımlar hakkında talepte bulundu. 

Talepleri dinleyen Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Türkiye Petrolleri misafirhanesine geçti. Sabah saatlerinde Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, şeref defterini imzalayarak İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

 Burada talepleri dinleyen Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Altınşehir'de yapımı tamamlanan Altınşehir (Adıyaman Üniversitesi) Kavşağı açılış töreni alanına geçti.

 

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okundu.

 Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu törende yaptığı konuşmasında, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Adıyaman ilinin turistik öneminin yanında Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi sınai ve ticari faaliyetleri ile geliştiği şehirler arasında geçiş noktası olması bakımından bölgesel ulaşımda önem arz ettiğini ifade etti.

 Uraloğlu: "Yol kullanıcılarına daha güvenli ve daha konforlu geçiş imkanı tesis edilmiştir"

Bu kapsamda Adıyaman'ın ulaşım standardını yükselten karayolu yatırımlarının birinin daha hayata geçirildiğini kaydeden Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Adıyaman şehir merkezinden sağlanan şehirler arası ulaşımın kent içi trafikle kesiştiği noktalarda yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla Altınşehir Köprülü Kavşağı'nın inşaatını bitirdik. İki gidiş, iki geliş toplam 4 şeritli inşa edilen proje kapsamında ana iş kalemleri olarak 190 bin m3 toprak işi, 16 bin m3 beton işi, 2 bin 600 ton betonarme demiri, 9 bin 560 m fore kazık, 99 adet prefabrik kiriş, 80 bin ton plentmiks temel ve plentmiks alt temel, 4 bin 500 ton büklümü sıcak karışım, 6 bin 200 m oto korkuluk, 3 bin m² yol çizgisi ve 2 bin 220 m düşey trafik işaretlemesi imalatlarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Proje ile şehirler arası transit trafik, alt geçidi alınarak kesintisiz ulaşım sağlanmış, şehir içi transit trafiğin birbirinden ayrılması ile trafik yoğunluğundan kaynaklanan dur kalk eklemelerinin önüne geçilmiştir. Yerli ve yabancı turizm açısından büyük önem arzeden ve bir çok ziyaretçiyi ağırlayan Adıyaman ilimizde yol standartlarının arttırılması ve trafik hacminin rahatlatılması ile yol kullanıcılarına daha güvenli ve daha konforlu geçiş imkanı tesis edilmiştir. 

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin himayelerinde gece gündüz, yaz kış demeden hizmet üreterek yollarımızı daha güvenli, daha konforlu ve daha hızlı hale getiriyor, ekonomik verimliliği ve insanımızın yaşam kalitesini arttırıyoruz. Yatırımlarımızın kısa sürede hayata geçirilmesinde bize her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a, zatıalinize ve hükümetimizin çok değerli üyelerine şükranlarımı arzediyorum. Çalışmalarımıza verdikleri destek için sayın valimize, belediye başkanımıza, kamu kurumlarının yöneticilerine ve çalışanlarına ve nihayetinde işimizi özveri ile yürüten gerek bölgede, gerek genel müdürlükteki arkadaşlarıma ve yüklenici firmamızın yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Altınşehir Köprülü Kavşağı'nın başta Adıyaman olmak üzere tüm bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum."

 Kılınç: "Hastane kavşağında battı çıktının yapılması noktasında da müjdeli haberleri bekliyoruz "

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise, "Kısa sürede, 600 günlük süre verilmişti ama 300 gün içerisinde, pandemiye rağmen, ekonomik darboğaza rağmen kısar sürede bitirildi burası. Başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın bakanımıza, sayın merkez disiplin kurulu başkanımıza, sayın valimize, karayolları genel müdürüne, yüklenici firmaya, emeği geçen herkese sonsuz saygılarımı sunmak istiyorum. Bizler belediye olarak altyapısını bitirdik, çok şükür, kısa vadede dediğim gibi karayolları genel müdürlüğü de 300 gün içerisinde bu yapıyı bitirdi. Yol medeniyettir, hep söylüyoruz bunu. Bir canın, özellikle şunu da belirtmek istiyorum, burada iki tane gencecik kızımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum onlara, yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Tabi sayın bakanımla da özellikle de toplantılarda, grup toplantılarında konuştuk, sağolsunlar Adıyaman'a has kendi beklentilerimizi kendilerine ilettik. Sağolsunlar çok güzel bir şekilde karşıladılar. Bizim tabi Atatürk Bulvarımız var. Belki de çevre yolu olmayan nadir illerden bir tanesiyiz. O yüzden sağolsunlar biz talebimizi ilettik, çevre yolu noktasında desteklerini bekliyoruz. İnşallah hızlanacak diye beklentimiz bu yönde. Yine daha önce de bahsettik, biraz önce de grup toplantılarında konuştuk, özellikle hastane kavşağında bir battı çıktının orada da yapılması noktasında İnşallah müjdeli haberleri bekliyoruz kendisinden. Kendi özel taleplerimizi tek tek ilettik, detaylara girmek istemiyorum, zamanınızı almak istemiyorum. Tekrar, emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz saygılarımı iletmek istiyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Tekrar saygılarımı sunuyorum."

 AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın da bu gün Adıyaman'da bir ilki yaşadıklarını belirtti.

 Bu soğuk kış gününde bir bahar havası içerisinde ilk köprülü kavşağımızın açılışı münasebetiyle bir araya geldiklerini ifade eden Aydın, konuşmasında şunları dile getirdi:

 "Buna vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun onlardan. Sayın cumhurbaşkanımızla bu konuyu daha önce görüşmüştük, burada ciddi manada kazaların olduğunu, bir köprülü kavşak ihtiyacının olduğunu söylediğimizde anında talimatlandırmıştı. Sayın bakanımız, sayın genel müdürümüz, karayolları genel müdürümüz, bu gayreti ile de desteği ile de çok şükür beklenilenin çok çok altında, çok kısa bir sürede hamdolsun bu battı çıktıyı bu köprülü kavşağı şehrimize bir ilk olarak kazandırdık. Ben öncelikle sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, çok değerli bakanıma, karayollarımızın genel müdür ve değerli çalışanlarına bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine sayın bakanımız bu yoğun mesaisine rağmen zaman ayırdı aramızda ve bu gün az önce valilikte koordinasyon toplantısı yaptık, bütün ilçelerimiz ile birlikte ilimizin mevcut yol ağını masaya yatırdık tabiri caizse. Sıkıntıları, sorunları, ihtiyaçları birlikte istişare ettik. Hamdolsun tek tek notlarını aldılar. Aynı toplantıyı sayın valimizle, belediye başkanımızla, il başkanımızla, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Ankara'da yine sayın bakanımızın başkanlığında Adıyaman konulu bu toplantıyı gerçekleştirmiştik. Bu gün yerinde, yerelde kendisi gördü. Kendisi bizatihi taraflardan, muhataplardan bilgi aldı. Diliyoruz ve umuyoruz çok kısa sürede bunlar da sonuca ulaşır."

 Aydın: "En az 216 km yeni bölünmüş yol yaptık"

 Adıyaman'ın 272 km'si devlet yolu, 517 km'sinin ise il yolu olmak üzere toplam 789 km yol ağının var olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti:

 "Şimdi 2002'ye gelindiğimizde bu şehirde sadece 23 km'lik bir bölünmüş yol, duble yol vardı. Biz bu süre zarfında AK Parti iktidarları olarak yine Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatları ve takipleri, değerle bakanlarımızın, genel müdürlerimizin çalışmaları ile birlikte hamdolsun bu kısa sürede 216 km hatta bu rakam daha da arttı, devam ediyor çünkü, en az 216 km yeni bölünmüş yol yaptık. Yani yüzde 980, yüzde 1000'e yakın bir artış yaptık bölünmüş yolda. Yüzde 1000'e yakın çok çok ciddi bir artış yaptık. Çevre il bağlantılarımızın tamamının yakını yaptık bu bölünmüş yol ile ilgili. Ufak tefek devam eden kısımlar var. Onları da İnşallah tamamlayacağız. 

 Yine 1993-2002 arasında bu şehirde karayolları anlamında sadece 371 milyonluk bir yatırım yapılmışken biz bu süre zarfında yaklaşık 2,5 milyarlık çok ciddi manada bir yatırım yaptık. Yeter mi, elbette ki yetmez. Çünkü biliyoruz ki ülkemiz, milletimiz ve hele hele Adıyaman’ımız çok daha fazlasını hak ediyor, çok daha fazlasını da İnşallah alıyor ve alacak da. Güzel işler yapılıyor." 

"Bu millete hizmetkar olabilmek adına siyaset yapıyoruz"

 "Bizler bu millete hizmetkar olabilmek adına siyaset yapıyoruz" diyen Aydın, "Emin olun, tek muradımız bu, tek gayemiz bu. Makamlar da mevkiler de gelir geçer ama aslolan geri dönüp baktığınızda belki 50 yıl sonra yine söylenecek, bu kavşak yapıldığında, sağ olsun Allah razı olsun ondan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı, bir dünya lideri vardı. Yine onun kabinesi, onun yol arkadaşları, onun bakanları, genel müdürleri, onunla birlikti yol yürüyen bürokratlar, siyasetçiler vardı diyecekler. Ve eğer bu insanların hayır duasında yer alabiliyorsanız ya Allah razı olsun bu işi yapanlardan, bu hizmeti getirenlerden dedirtebiliyorsanız emin olun en büyük zenginlik o. 

Dolayısı ile biz bütün ihtiyaçlarını biliyoruz. Yolumuzun neresinde ne sıkıntı var, hangi kısımda ne problemler var, eksiklikler nelerdir, daha fazla nasıl hizmet ederiz, işte bütün arkadaşlarımızdan, milletvekili arkadaşlarımıza, belediyelerimize, teşkilatlarımıza, yine sağ olsun sayın valimizin riyasetinde, bütün bürokratlarımızla birlikte Adıyaman ortak paydasında, Türkiye ortak paydasında siyasi ayrım da gözetmeden çok net bir şekilde birleşip ve sorunların üstesinden hep birlikte gelmeye çalışıyoruz."diye konuştu. 

 "5 yıl önce 10 yıl konuştuğumuz problemlerin hiç biri yok"

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şehre çıkmaz sokak denirdi. Düşünelim, yani ne olursunuz her birimiz şöyle başınızı iki elin arasına alalım ve 15 sene önce bu şehirde hangi sorunlar konuşulurdu, ne tür problemler vardı, hani Adıyaman kör noktaydı, hani Adıyaman çıkmaz sokaktı, hani Adıyaman, işte bakın üniversite burada, bırakın bir fakülte için bile bir araya gelip bir fakülte dahi kuramazdı, ama bu gün tıp fakültesi ile, diş hekimliği ile, eczacılığı ile diğer alanları ile bir üniversitemiz var. En ufak bir problemde hemen şehir dışına,orada da bir şey yoktu. Sevk edilen hastalar, bunları bu gün konuşmuyoruz. Çok şükür bu gün bunların hepsi var. 5 yıl önce 10 yıl konuştuğumuz problemlerin hiç biri yok. Ama dünya dönüyor. Her zaman daha iyisi var ve insanoğlu yaşadığı müddetçe de hep tabi ki daha iyisini isteyecek, daha iyisini almak da hakkıdır. Bizlerin de görevi bu insanlarımıza, bu kadirşinas, bu kıymetli hemşerilerimize en güzel hizmeti, en kaliteli hizmeti sunabilmektir. İşte bunun için gayret ediyoruz, bunun için çalışıyoruz ve İnşallah sizlerin duası ve desteği ile birlikte daha yapacak çok işimiz. Daha gidecek çok yolumuz. Daha söyleyecek çok sözümüz var."

"Biz insanlarımızın ufkuna hızlı treni koyduk"

Bakan Karaismailoğlu ile koordinasyon toplantısında bir takım projeleri dile getirdiklerini dile getirdiklerini vurgulayarak, "Bundan emin olun. Yine buradan tabi ki devam eden yollarımızı hep birlikte konuştuk. Şimdi bakanımız ile koordinasyon toplantısında da konuştuk. İşte yine bir takım projeleri bu sefer dile getirdik. Gittikçe daha yenisini istiyoruz.

Adıyaman Çelikhan yolu diyoruz. İşte nasıl ki burada ilkini gerçekleştirdik, şehrin batı girişi, bir de şehrin doğu çıkışında, otogar orada bir köprülü kavşağa daha ihtiyacımızın olduğunu çok net bir şekilde sayın bakanımız da bunun farkında gördü ve gerçekten de inanıyor. İmkanlar dahilinde İnşallah en kısa sürede temennimiz yine otogarın, hastane kavşağının olduğu yerde de bir köprülü kavşak, bir battı çıktı daha yapalım. Tek bir ana arterimiz var, bir çevre yoluna ihtiyacımızın olduğunu kendisi de zaten sağ olsun gördü, biliyor. Kuzey çevre yolu ile ilgili yine çalışmaları İnşallah hızlandıracağız. Bu şehir kara treni hayal dahi edemezdi, çünkü demir yolu yok burada. Ve biz o kadar ufku geniş bir iktidarız, partiyiz ve o Cumhurbaşkanımızın, o dünya liderinin yol arkadaşları olarak sadece bu gün yarın değil, 2023'ü, 2053, 2071'i hedefe koyduk. Biz insanlarımızın ufkuna hızlı treni koyduk.

Daha geniş açıdan, daha büyük açıdan bakalım. Elbette ki imkanlar belli. Bu günden yarına bunu gökten zembille indirip koymuyorsunuz. Daha bu yolda kara tren değil, demir yolu dahi hayal bile değildi. Şimdi hamdolsun Gölbaşı'ndan Adıyaman'a, Adıyaman'dan Kahta'ya bir hızlı tren projemiz var. Ve bunun üzerinde istiyoruz ki konvansiyonel sistem, devam ediyor proje çalışmaları.

 

" Proje şu anda yüzde 45 seviyelerinde "

 Hem yük treni olsun, çünkü maden ocakları var burada. Türkiye'nin mermeri Adıyaman'dan çıkıyor. Ciddi bir rezerv var. Sulama projelerimiz İnşallah bitti bitiyor. Tarım sürekli gelişiyor. Adıyaman'ın OSB'si var, 4'ü dolmuş vaziyette, onları genişletiyoruz. Turizm bölgesi. Yani hem yük taşımacılığında hem de yolcu taşımacılığında en üst konforu Adıyamanlı kardeşlerimiz yakalasın diyoruz. Ve biz bunu başlatalım istiyoruz. Ve bunun projesini de başlattık. Bakın arkadaşlar bu yaklaşık 100 km'nin 5 km'si neredeyse tünel olacak. Ciddi bir maliyet. Yine 5-6 bin km'ye yakın viyadükler var. Kolay değil bu. Biz bunu, dedik ya hemen yarın getirip... Nerede kaldı diyenler olabilir. 2023 diyoruz, 2053 diyoruz. Ama emin olun şu proje şu anda yüzde 45 seviyelerinde. Proje çalışmaları ve sondaj çalışmaları devam ediyor."

 "Köprülü kavşağımız hayırlı, uğurlu olsun"

 Aydın, Bu da dahil ki ufku, vizyonu, ileriye bakan bir iktidar olarak bütün Adıyaman, 10 yıl sonra 20 yıl sonraki nüfus artışına, ihtiyaçlarına paralel olarak biz de kendimizi, altyapımızı geliştirelim. Kentimizi geliştirelim diyoruz. Bu anlamda da valimizle, belediye başkanımızla, teşkilatımızla ve emin olun Adıyaman'da da sizlerin temsilcileri olarak bütün milletvekili arkadaşlarıma, ben onlara da özellikle teşekkür ediyorum, İbrahim Halil Fırat'a, Muhammed Fatih Top'a ve şu anda Yakup bey aramızda yok, ona da Allah şifa versin, kovidden dolayı şu anda hastanede, Yakup Taş vekilimiz, geçmişte milletvekilliği yapan, belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımız, sayın valimiz ve diğer bütün bürokrasi ile beraber, müdürlerimizle, kurumlarımızla, STK'larımız ile birlikte İnşallah Cumhur ittifakı olarak Türkiye'yi, Adıyaman'a 2023 hedeflerine diyorum. Tekrardan sayın bakanımıza, şehrimize hoş geldiniz diyorum. Şeref verdiniz. Köprülü kavşağımız hayırlı uğurlu olsun diyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum."ifadelerini kullandı.

 

Vali Çuhadar: "Kentin sosyo ekonomik kalkınmasına da ciddi katkılar sağlayacağı aşikardır"

 Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da, bu gün kesintisiz ulaşımının kentte trafik sirkülasyonunu önemli ölçüde rahatlatacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

 "Altınşehir Üniversite ilk köprülü kavşağımızın açılışına hoş geldiniz diyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sayın bakanım, öncelikle zatıalinizi kutlu sahabenin diyarı, kadim medeniyetler şehri, huzur ve kardeşlik kenti Adıyaman'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. İlimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sayın bakanım aziz milletimizin özlemle beklediği büyük projeleri gerçekleştirmeye dönük yaptığınız çalışmalar ve ilimizin ulaşım altyapısını daha iyi bir noktaya taşımak üzere hayata geçirmek olduğunuz projeler nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Bu gün açacağımız kavşağımız sadece trafik anlamında bir rahatlamayı değil, çağdaş yaşamın ve gelişen kentimizin temel sorunlarına da çok önemli bir kazanım ve rahatlık sağlayacağı gibi kültür ve turizm potansiyeli yüksek olan ilimizde Nemrut Dağı gibi bir turistik değerleri ile inanç turizmi göz önüne alındığında kentin sosyo ekonomik kalkınmasına da ciddi katkılar sağlayacağı aşikardır. Bu duygularla sözlerimi noktalarken köprülü kavşağın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu muhteşem eserin ortaya çıkmasında desteğini hiç bir zaman esirgemeyen büyük ve güçlü Türkiye'nin değişim ve dönüşüm mimarı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimizde devam eden ve biten altyapı projelerine desteklerinden dolayı zatıalinize, ulaştırma ve altyapı bakanlığımızın değerli bürokratlarına, kıymetli milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum."

"Adıyaman gelişme ve modernleşme yolculuğunda AK Parti hükümetlerini her zaman yanında bulmuştur"

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise konuşmasında, medeniyetler beşiği Adıyaman'da Altınşehir Köprülü Kavşağı'nın açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dicle ile Fırat arasındaki bereketli kucakta yer alan adeta tarihin yazıldığı Adıyaman'ın bir kez daha tarihi ile kültürü ile ve misafirperver insanı ile bizleri derinden etkiledi. Sadece Türkiye'mizin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden, Nemrut'u ve tarihini barındıran coğrafyası ile Adıyaman gelişme ve modernleşme yolculuğunda AK Parti hükümetlerini her zaman yanında bulmuştur.

Adıyaman'ın bereketli toprakları ve güzel insanı için 18 yıldır pek çok projeyi hayata geçiren bakanlarımız, dünyaya örnek olan ulaştırma ve altyapı hamlesi kapsamında ilimize pek çok eserler kazandırmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan çalışmalarla gözle görülür bir yaşam kalitesi ve gelişme sağlanmış, Adıyaman'ın çehresi değişmiştir.

 Türkiye'nin bütünsel kalkınma hedeflerine ulaşması açısından, ulaştırma ve haberleşme altyapımızın eksiksiz bir şekilde tamamlanmasının önemini bilerek sadece Adıyaman'ı değil, 81 ilimizi ulaşımın her dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tüneller ile deliyor, nehirleri köprüler ile aşıyoruz.

Aşkla sevdiğimiz vatanımızın her köşesi ve her refaha kavuşmadan bize de durmak yok. İnşallah 2023 yılı ve sonrasında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda çok daha büyük adımlar atmış olacağız. İnsanımıza iş ve aş olacak yatırımlarla şehirlerimiz, kasabalarımız, köylerimiz zenginliğe ve berekete kavuşacaktır.

 Anadolu’muzun dört bir yanında faal durumda olan 3 bin 500 şantiyemizde her bir mühendisimiz, her bir işçimiz, inançla çalışmaktadır. Attığımız her adım bu büyük stratejinin bir parçasıdır. Adıyaman'da bu heyecanımızdan, bu gayretimizden nasibini almıştır, almaya da devam edecektir. Öyle ki onlarca yıl ihmal edilen nice projeleri tamamladık. 2003'te Adıyaman'da sadece 23 km bölünmüş yol varken, bu gün 10 kattan fazla artışla 256 km'ye çıkardık. Adıyaman'ı konforlu, hızlı ve güvenli bölünmüş yollarla Kahramanmaraş'a, Malatya'ya bağladık. Bu gün Adıyaman il genelinde 272 km'si devlet yolu, 517 km'lik il yolu olmak üzere toplam 789 km yol ağı bulunmaktadır. Adıyaman'da halen devam eden 8 adet karayolu projesinin toplam proje bedeli 1 milyar 825 milyon lirayı aşmaktadır."

"Geçiş süresi 5 dakikadan 1,5 dakikaya inecektir"

 Altınşehir Köprülü Kavşak transit geçiş yollarının, şehir içinde oluşturduğu yoğunluğu önemli ölçüde rahatlatacağına işaret eden Karaismailoğlu, "Kavşağın hizmete alınması ile birlikte geçiş süresi 5 dakikadan 1,5 dakikaya inecektir. Gölbaşı - Adıyaman devlet yolu üzerinde inşa ettiğimiz kavşağımız bin 410 m uzunluğunda, 2x2 şeritli bölünmüş yol standardındadır. Bu kavşak ile şehirler arası transit trafiği altgeçide alarak kentin daha rahat geçilmesine imkan verilmiştir. Bu şekilde zamandan, 18 milyon 700 bin lira, akaryakıttan 900 bin lira olmak üzere toplam 19 bin 600 milyon lira tasarruf sağlayacak. Dur kalk beklemeleri olmayacağından yılda ortalama 383 ton egzos emisyonunun çevreye salınımı da ortadan kalkacaktır. Mart 2019'da başladığımız Altınşehir Köprülü Kavşağı projemizde her yönden kazanan Adıyamanlılar olmuştur.

 Bu güne kadar gelmiş geçmiş AK Parti hükümetleri, bakanlıkları, il teşkilatları ve belediyeleri olarak bildiğiniz gibi büyük bir fark ortaya koyduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

 "Bu farkın temelinde hizmet etmeyi ibadet sayarak çalışmak vardır. Bu farklılığın temelinde insana ve tabiata kısaca, yaratılana duyduğumuz sevgi ve saygı vardır. Bizim için kökenler, diller, kimlikler, coğrafyalar yoktur. Vatanın her karış toprağı ve bu toprak üzerinde şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşayan her insanımız mübarektir. İşte bu yüzden halkımızın teveccühü ve hayır duası ile bunca yıldır hizmetlerimizi ilk günkü güç ve heyecanla devam ediyoruz. Ayrıca sabah valilikle ve diğer milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantılar vesilesi sonucunda İnşallah önümüzdeki günlerde şehrimizi yakından ilgilendiren diğer hastane kavşağı ile ilgili önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacaktır arkadaşlar. Bu duygularla İnşallah Adıyaman'ımıza nice eserler kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz. Altınşehir Köprülü Kavşağı'nın şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projede emeği geçen tüm kurum, kuruluş, kişi ve taraflara bakanlık olarak yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum."

Yapılan konuşmaların ardından yapımı tamamlanan Altınşehir (Adıyaman Üniversitesi) Kavşağı açılış açılışı yapılarak kurdele kesildi.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra kavşakta incelemede bulunarak buradan Adıyaman Karayolları 87. Şube Şefliği'ne geçerek basına kapalı toplantıya katıldı. Toplantının ardından Bakan Karaismailoğlu, havaalanına giderek Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.