1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Başkan Dağtekin: Yedek Parça Üretimine Talibiz

Başkan Dağtekin: Yedek Parça Üretimine Talibiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı yerli otomobil büyük beğeni toplarken konuyla ilgili AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin’den üretim süreci ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. .

A+A-
Başkan Dağtekin: Yedek Parça Üretimine Talibiz

Başkan Dağtekin “yerli otomobilin bir aksamının Adıyaman’da üretilmesine talibiz” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, önceki gün tanıtımı yapılan yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulunarak,Türkiye’nin Devrimotomobilinden bu yana 60 yıldır hayali kurulan yerli otomobile, başından beri en büyük ısrarcısı ve mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la kavuştuğunu belirtti. Dağtekin “Devrim Arabaları ile başlayan yerli otomobil serüvenimiz, Gümüş motor teşebbüsüile sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmettin Erbakan hocamızla devam eden, 60 yıl sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘babayiğit’ vurgusuyla yeniden bu hayalin fitilini ateşlemesi ve kararlı duruşu sonrası oluşturulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu konsorsiyumu ile ‘yerli otomobil’ hayalimiz gerçeğe dönüştü. Kuşkusuz sadece Türkiye için değil dünya pazarları için üretilmesi planlanan ve hedeflenen yerli otomobilin, Türkiye'nin 5 büyük grubunun güç birliği yapmasına vesile olan Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyonla otomotiv sektöründe dünya çapında rekabet etme gücüne sahip olacağız. Hani derler ya ‘Yiğit bin yaşar, fırsat bir düşer’ Bizim ömrümüzün bu çağıda, bu toprakların o binde bir fırsatına denk geldi. Son 18 yıllık iktidarlarımız dönemindebirçok yeniliğe, birçok ilke hep birlikte şahit olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bu kutlu davanın çatısı altında siyaset yapmayı bizlere gösteren Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun” dedi.

Yerli otomobil için Adıyaman olarak ön sipariş vermeye hazır olduklarını dile getiren Dağtekin “Yerli otomobilimize başta kamu kuruluşları olmak üzere tüm Türkiye'den büyük talep geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ön siparişlerin bir an önce başlamasını arzu ediyoruz.  AK Parti İl Teşkilatı olarak bu alanda öncü olmayı ve yerli üretimi destekleme hedefiyle yapacağımız kampanyalarla ön sipariş verme hazırız. Bu sürecin hızlandırılması halinde Adıyaman olarak bu heyecanı en üst noktada yaşayacağız” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Adıyaman’ın otomotiv sanayisinde tecrübesi olduğunu anımsatan Dağtekin kurulacak yerli otomobil fabrikasına yedek parça üretimi ile katkı sağlamak istediklerini söyleyerek “Yerli otomobilimizin fabrikası Bursa’da kuruluyor.Tesiste 5 farklı modelde, yıllık 175 bin adet otomobil üretilmesi bekleniyor. Fabrikada doğrudan 4500 kişi dolaylı olarak ta 20 bin kişinin istihdamı söz konusu. Özellikle otomobilin birçok aksamının başka illerden tedariki ele alındığında Adıyaman olarak bizlerde yedek parça üretimine talip olduğumuzu buradan ilan etmek istiyoruz.  Otomotiv sanayisinin ana ekseni tornadır. Bilindiği gibi bu yıl Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de ‘Yılın Ahisi’ seçilen Küçük Sanayi Sitesi esnaflarımızdan damper ve torna ustası Şükrü Çalım gibi değerlerimizin olduğu Adıyaman’da kalifiye iş gücü olarak buna hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Şükrü Çalım ustamız gerek motor aksamı olsun gerekse teknik ekip ve ekipman olsun rüştünü ispatlamış çok değerli bir kardeşimiz. Öyle ki, tamamen kendi tecrübesi ve yerli imkanlarla ürettiği traktörüyle kendi tarlasını süren, petrol sondajlarından kullanılan son derece önemli teknik ekipmanların tasarımını ve imalatını yapan bir ustamızdan bahsediyoruz. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan beyin ‘Bizim için CV ikinci derecede önemli. Ekip seçiminde kişilik ve bakış açısı çok önemli’ ifadelerini dikkate değer buluyorum. Türkiye’de Şükrü Çalım gibi değerlerimizin tecrübelerinden istifade etmek, yerlileşme politikalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu doğrultuda bizlerde, AK Parti olarak yerli otomobilimizin yedek parçası üretimine katkı sunmak için hem valimizle hem milletvekillerimizle hem de sanayicilerimizle istişarelerde bulanarak bu tarihi süreçte yer almanın gayreti içerisinde olacağız. Bu vesile ile 2022 yılında üretim bantlarından çıkması planlanan yerli otomobilimiz hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.