1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Belediyenin aracına haciz geldi

Belediyenin aracına haciz geldi

Kahta Belediyesi meclis toplantısında oy çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'li Belediye Meclis üyeleri, belediye malları ile ilgili “kamu yararı”Kararına ret oyu vererek, belediyenin gayrimenkul ve Araç ve gereçlerine, hesaplarına haciz yolunu açmıştı..

A+A-
Belediyenin aracına haciz geldi

 Kahta Belediye Meclisi tarafından alınan “kamu yararı” karının ardından, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı'nın makam aracına icra tarafından el konuldu.

Belediye meclis toplantısında, AK Parti çoğunluğuyla alınan bir kararla Belediye'nin borçlarına karşılık gayrimenkul ve araçlarına, hesaplarına haciz yolunu açmıştı.

Kahta Belediyesine ait makam aracı, İcra Dairesi tarafından yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Adıyaman'da el konularak yediemin otoparkına çekildi.

Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan'ın içinde bulunduğu aracın, İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürlüğüne giderken, Adıyaman Valiliği Kavşağında trafik ekipleri tarafından durdurulduğu öğrenildi. Makam aracına, el koyan polis ekipleri, yediemin oto parkına götürdü.

Konuyla ilgili Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, “Kahta Belediyesi'nde önceki dönemden birikmiş borç tutarı 150 milyon TL'ye ulaşmıştı. “Kamu Yararı" kararı alınmasını gündeme getirildi.

Ancak teklif, AK Parti'li belediye meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.

“Kamu Yararı Kararı”nın her yıl belediye meclisinin ilk olağan toplantısında alınan bir karar olduğunu hatırlatan TURANLI, “Ama ne yazık ki 'kamu yararı' kararının kaldırılıp icra yoluyla Kahta Belediyesi'nin bütün gayrimenkullerini ve araç, gereçleri satış yolu sağlandı.

Bu kararının hizmetleri aksatacağını her plâtformda dile getirdim. Bu gün makam aracımız haciz edildi, yarın diğer araç ve gereçlerimiz haciz olacak ve işlevsiz bir hal alacak. AK Parti çoğunluğuyla alınan bu kararın, Kahta ilçemize bir ceza mahiyetinde bir karar olarak verilmiştir.

Gelin hep beraber “Seçilmişlik' kimliğimizi bir kenara bırakıp, 'Halka Hizmet' kimliğimizi ön planda tutalım. Siyasi çekişmelerin, siyaset adı altında halka zarar vermeye kimsenin hakkı yok.

Başkan Turanlı, Bağımsızlığımı ilk günden ifade etmiştim, benim rozetim Türkiye Cumhuriyeti'nin rozeti ve halka hizmet rozetidir.” dedi.                                             


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.