1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. CHP'li Binzet: Hızlı tren etüt çalışmaları, 4 yıldır bir türlü bitmiyor

CHP'li Binzet: Hızlı tren etüt çalışmaları, 4 yıldır bir türlü bitmiyor

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, "Demir yolu hattı bile olmayan Gölbaşı Adıyaman Kahta arasında, konvansiyonel hızlı tren etüt projesi çalışması yapılıyor. Her nedense bu etüt çalışması 26 Aralık 2016 tarihinden beri 4 yıldır bir türlü bitmiyor".

A+A-
CHP'li Binzet: Hızlı tren etüt çalışmaları, 4 yıldır bir türlü bitmiyor

Binzet, yaptığı yazılı açıklamasında, AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın'ın 4 yıl önce etüt çalışmalarına başlanan hızlı tren projesi müjdesini verdiğini ancak, 2020 yılına gelinmiş olmasına rağmen ulaştırma bütçesinde ayrılmış bir liranın dahi olmadığını ileri sürdü.

-"2020 ulaştırma bütçesinde ayrılmış bir lira para dahi yok"

Yine bugünlerde medyada milletvekili Aydın'ın hızlı tren projesinin hızla ilerlediğine dair haberlerin yer aldığını ifade eden Binzet, şunları dile getirdi:

Adıyaman yöresinde bir deyim vardır "zaklanmak" yani dalga geçmek, hafife almak, kandırmak anlamında kullanılır. Hızlı tren projesi hızla ilerliyor" başlıklı haber yine medyada Ahmet Aydın, müjdesi ile uyandık, 30 Mayıs 2020 tarihli İHA tarafından servis edildi. İyi ama hızla devam eden Adıyaman hızlı tren hattına 2020 ulaştırma bütçesinde ayrılmış bir lira para dahi yok. Şimdi Adıyaman hızlı tren hattına ait müjdeli (!) haberlere bakalım;TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 26 Aralık 2016 tarihinde yaptığı açıklamada “Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Hızlı Tren Etüt Proje ihale hazırlıklarına başlandığı belirterek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan şehrimize geldiğinde sözünü almış olduğumuz hızlı tren için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir."

-"Ahmet Aydın'a, ağam bizimle eğleniy, ağam bizi zaklanıyor mu diyelim?"

Binzet, demiryolu hattı bulunan bazı illerde dahi hızlı tren yapımı programında olmadığını vurgulayarak, "90 yıldır faaliyette olan Ulukışla, Adana, Gaziantep Urfa demiryolu hattı, hızlı tren yapımı programında değil. Bu hatta hızlı tren çalışması yapılmıyor. 90 yıldır faaliyette olan Narlı, Pazarcık, Gölbaşı Malatya Elazığ, Erzurum demiryolu hattı hızlı tren yapımı programında değil. Bu hatta hızlı tren çalışması yapılmıyor. Fakat henüz demir yolu hattı bile olmayan Gölbaşı Adıyaman Kahta arasında, konvansiyonel hızlı tren etüt projesi çalışması yapılıyor. Her nedense bu etüt çalışması 26 Aralık 2016 tarihinden beri 4 yıldır bir türlü bitmiyor. Kemal Sunal rahmetli bir filimde "ağam bizimle eğleniy" diyordu, biz de Ahmet Aydın'a "ağam bizi zaklanıyor" mu diyelim?"şeklinde ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.