1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Uzun süredir yakalandığı hastalık nedeniyle tedavi altında gören, Adıyaman ve Türkiye siyasetinin önde gelen isimlerinden ve AK Parti'nin kurucusu olan Dengir Mir Mehmet Fırat (75), tedavi gördüğü Bayındır Hastanesinde vefat etti..

A+A-
Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Dengir Mir Mehmet Fırat (75), Bayındır Hastanesinde bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Fırat, gece yarısı hayatını kaybetti.

Kahta ilçesinde doğdu. Ali ve Münevver oğlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İngilizce ve Almanca biliyordu. Evli ve 2 çocuk babası idi. AKP Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Adıyaman Milletvekilliği yaptı. 07 Haziran 2015 yılında Genel Seçimi'nde HDP'den Mersin milletvekili seçildi.

Dedesi Hacı Bedir Ağa, Birinci ve İkinci Dönem Malatya, Üçüncü Dönem Kars Milletvekiliydi.

Bir dönem Tayyip Erdoğan'ın en yakını olan, Dengir Mir Mehmet Fırat,  40 yılı aşkındır siyasetin içinde. Adalet Partisi'nde başladı. AP ve DYP'de çeşitli partilerde görevlerde bulundu. 2000 yılında Fazilet Partisi'nden aday olup milletvekili seçildi. Partinin kapatılmasından sonra, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Fırat, 21. dönemde Adıyaman, 22. dönemde Mersin, 23. dönemde Adana Milletvekili seçildi.

2011 yılındaki seçime kadar milletvekilliği görevini yürüten ve partideki görevlerinden istifasına rağmen AK Parti üyeliği süren Fırat, 28 Temmuz 2014'te Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nden hemen önce partisinden ayrıldığını duyurdu. Fırat, 2015 genel seçimlerinde HDP'den 25'inci dönem Mersin milletvekili seçildi.

Fırat, bugün ikindi namazı müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek öğrenildi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.