1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta – Nissibi Yol Çalışmaları Yavaşlıyor

Kahta – Nissibi Yol Çalışmaları Yavaşlıyor

2016 yılında yapımına başlanan ve üç yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen Kahta-Nissibi duble yol çalışmaları yavaş ilerliyor. Ödenek yetersizliğinden dolayı yolun yapımı aksıyor..

A+A-
Kahta – Nissibi Yol Çalışmaları Yavaşlıyor

Atatürk Barajı'nın yapılması ile birlikte Doğu illeri ile karayolu ulaşımı kesilen Kahta, Nissibi Köprüsü'nün yapılması ile birlikte çıkmaz sokak olmaktan kurtulmuştu. Yol standartlarının iyileştirilmesi için başlatılan duble yol çalışmaları geçen yıla kadar da hızla devam etmiş, ancak son zamanlarda yavaşladığı görülmektedir.

Nissibi Köprüsünün açılmasıyla birlikte çıkmaz sokak olan Kahta İlçesi doğu ile batıyı birbirine bağlamıştı.  Uzunluğu  50 km olan yol, güzergâh değişiklikleriyle  ile birlikte yaklaşık  10 km kısalarak 41 km'ye düşecek olması hem şehirlerarası taşımacılığı hemde ticarete önemli katkısı olacak . Yapılacak yol standartı çok yüksek bir yol olduğundan, hergün ilçeye gidiş-geliş yapan çevre köylülerinin işlerini de kolaylaştıracaktır.

Yolun platform genişliği 25 metre olup 3 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülmüştü. Ancak yapılan açıklamalarda 2 yıl gibi daha kısa bir sürede bitirileceği belirtilmişti..Ancak aradan geçen üç yılda yol henüz tamamlanamadı. Yolun belli noktalarında çalışmalar tamamlanırken, daha bir çok alanda çalışmlara başlanamadı.   Yol Güzergahındaki  köylüler  ve Kahta'lıların sabırsızlıkla  beklediği yolun bitiminin erkene alınması, yapım çalışmalarında yaşanan mağduriyeti de kısa tutacaktır. Yeni yol, doğuyla batıyı birbirine bağlaması ve  ticarete getireceği hareket açısından da önem arzetmektedir. Kahta için çok önemli bir yol ağı olan Nissibi-Kahta arası yolun 2020'de bitirilmesi hedefleniyor..

Haber  Merkezi

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.