1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Bin Aileyi İlgilendiren Müjdeli Haber

Kahta’da Bin Aileyi İlgilendiren Müjdeli Haber

Kahta Belediyesi tarafından yardıma muhtaç olan vatandaşlar için, 1000 aileye “sosyal yardım kartı” verilecek..

A+A-
Kahta’da Bin Aileyi İlgilendiren Müjdeli Haber

Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI’nın seçim beyannamesinde bulunan “Sosyal Yardım Kart Projesi“ yardıma muhtaç ailelere için, bir nebze olsa da ihtiyaçlarını giderebilecekler.

Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, Mart ayında yapılacak olan belediye meclis görüşmelerinde, “Sosyal Yardım Kart’tın” ilk etapta 1.000 aileye verilmek suretiyle meclisin görüşünü ve onayını alacak.

Limitler 2 kategoriye göre ayrılacak, vatandaşların mağduriyetlerine göre 100 TL, 150 TL ve 200 TL olarak kartlara her ay yüklenmesi veya yüklenen parayla, ihale usulüyle anlaşmalı market ve bakkallarla alışveriş yapabilecekler.

İhtiyaç sahibi vatandaşların beslenme, barınma, giyinme vb. temel ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile “Sosyal Yardım Kartı” belediyenin imkânları dahilinde, sosyal yardım faaliyetlerinin işlerliğini devam etmesi açısından “sosyal yardım kartı” uygulaması başlatılacak.

“Sosyal Yardım Kartına” başvurular 

Belediye görevlileri tarafından yapılacak araştırmalar, Sosyal hizmet müdürlüğünde ise mağduriyetlerini beyan etmiş aileler için, ilk etapta 1.000 aileye “sosyal yardım kartı” adreslerine teslim edilecek öğrenildi. 

Alt yapısı hazırlanma aşamasında olan “Sosyal Kart projesi” uygulaması önümüzdeki ayda netlik kazanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.