1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Halk Mağdur, Yetkililer Suskun

Kahta’da Halk Mağdur, Yetkililer Suskun

Hasan Kaya (Gerçek) - Kahta'da uzun yıllardan beridir uygulanan tek eczanenin nöbetçi kalması uygulaması, hasta ve hasta yakınlarını mağdur etmeye devam ediyor..

A+A-
Kahta’da Halk Mağdur, Yetkililer Suskun

Nöbetçi eczane uygulamasını defalarca gazetelere konu olan, tek eczane uygulaması vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Özellikle gece saatlerinde hastaneye gidip ilaç almak zorunda kalan vatandaşlar, nöbetçi eczane bulmaktan büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Acil olarak ilaç almak zorunda kalan hastalar, bazen saatlerce eczane aramak zorunda kalıyorlar.

Yıllardır aynı sıkıntının devam ettiğini, Sağlık Bakanlığı'nın ve Adıyaman İl sağlık Müdürlüğü'nün konuya el atması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, "Bu mağduriyetin bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Birileri daha rahat edecek veya daha fazla kazanacak diye bizlerin mağdur edilmesi hiçbir haklılık yanı yoktur.

İlçemizde arabası olan var, olmayan var, gece geç saatlerde nöbetçi eczaneleri aramak çok zor bir durum olduğunu, anlamak için aracı olmayan vatandaşlara sormanız gerekir.

Bu sorun bürokrasiyle mi?

Yoksa Siyasetten mi?

Oluyorsa bir zahmet bu konuya el atın ve bu mağduriyetimizi giderin.

Kahta’da Her bir eczanenin farklı bir yerde olması, özellikle gece ilaç almak zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarını çileden çıkarıyor.

Kahta Devlet Hastanesi'ne gece gidiyoruz. Doktor reçete yazıyor, ilaç almak istiyoruz, hastane yakınında nöbetçi eczane yok. Soruyoruz ya Karşıyaka Mahallesi'nde mezarlığın orada, ya da daha uzak bir mahallede, ara sokakta bulunan bir yerde. Hem çok uzak, hem de bunları bulmak bir hayli zor. Saatlerce eczane aramakla meşgulüz." dediler.

Uzun zamandır sorunun devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, "Bugüne kadar bu sorunu çözen olmadı. Öyle anlaşılıyor ki sağlık camiası bu sorunumuzu gidermeyecek. Bizler de yetkililerden  bu sıkıntımızı gidermesini bekliyoruz. Bu mağduriyetimizin gidermesini ve tek nöbetçi uygulamasını en az ikiye çıkartmasını bekliyoruz" dedi konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.