1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta'da İhlas Camisinin Temeli Atıldı

Kahta'da İhlas Camisinin Temeli Atıldı

Kahta ilçesi Hürriyet mahallesinden (Horik) yolu üzerinden bulunan İhlas Camisi ihtiyaca elvermediği ve eski bir yapı olduğu için, geçen ay yıkımı gerçekleştirilen Caminin yeniden yapılması için, temel atma töreni düzenlendi..

A+A-
Kahta'da İhlas Camisinin Temeli Atıldı

Kahta ilçesi Hürriyet Mahallesinde bulunan ve Lojman Camisi olarak kullanılan İhlas Camisi, küçük ve kullanılamaz halde olduğu için yıkılıp yerine modern ve daha büyük bir cami yapılması için 06.09.2019 saat:08.30 sıralarında temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, Kahta belediye başkan yardımcısı Yavuz Turan, Mahalle Muhtarları, İhlas Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şeyhmus Çukurlu, Dernek yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde kurban kesilerek, Kur'an-ı Kerim okunması  ve dualarla butona basılarak temele harç konulmasıyla gerçekleştirildi.

İhlas Camisi 37 yıl önce yapıldığını belirten Dernek Başkanı Şeyhmus ÇUKURLU “ Caminin kapasitesi yetmediği ve daha öncede restore edilmediğinden dolayı ciddi hasar gördüğü için mevcut caminin yıkılıp yerine daha büyük ve modern bir cami yapılması için hayırseverlerin katkısıyla buraya kadar getirdik.

Cami 600 Metre kare ve taziye evi olacak

Cami inşaatının bir yıl sürmesi planlanan çalışmalar sonrasında tekrar ibadete açılacağını aktaran Başkan Çukurlu, “Yeni yapılacak caminin alt katı dükkan, taziye evi ve tuvalet; üst katı ise geniş bir cami olacak. 1.200 kişi aynı anda ibadetlerini yapa bilecekler.”dedi

Mükâfata nail olmak için yardımlarınızı esirgemeyin

"Allah hayırseverlerden razı olsun. Yardımda bulunuyorlar ama yapılan yardımlar buraya kadar getire bildik.

Caminin bitme aşamasına gelmesi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz.

Şüphesiz Allah'ın mescitlerini imar eden insanlar Allah'a iman eden ve ahiret gününe inanan insanlardır' diye buyuruyor.

Bu mükâfata nail olmak için yardımlarınızı esirgemeyin.” Dedi.

 

Yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar aşağıdaki IBAN veya hesap numarasına nakdi yardımlarını yapabilirler:

 

IBAN: TR82 0001 0003 9989 2233 63 5001

 

ZİRAAT BANKASI KAHTA ŞUBESİ HESAP NO: 0399/89223363-5001


      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.