1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta'da Tedbirlere Uyan Yok

Kahta'da Tedbirlere Uyan Yok

Koronavirüs vakalarının her geçen gün arttığı Kahta'da, tedbirlere uyan yok. Maske ve mesafe kurallarına nerdeyse kimse uymazken, düğün ve taziyelerde yüzlerce insan bir araya geliyor. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce denetim yapmasını istiyor..

A+A-
Kahta'da Tedbirlere Uyan Yok

Dünya ve ülkemizde hızla yayılan Covid-19 hastalığı ürkütücü boyutlara ulaştı. Adıyaman genelinde de artış gösteren hastalık, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen vatandaşların kurallara uymaması ile birlikte her geçen gün yayılıyor. Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı ve sağlık camiasının her gün uyarılarda bulunmasına rağmen, kalabalık düğün, nişan ve sünnet törenleri düzenleniyor. Mahalle aralarında taziye çadırları kurularak insanlar bir araya geliyor. Maske ve mesafe kurallarını da zaten kimse uymuyor. Maske takanlar da göstermelik, çene altı maske takıyor.

SERT ÖNLEMLER VE DENETİM ŞART

Covid-19 hastalığının Kahta'da her geçen gün artması vatandaşları endişelendirirken, yetkililerin de denetimleri yeteri kadar  yapmaması dikkat çekiyor. Göz göre göre kalabalık düğünler, taziye çadırları ve maske kuralları ihlal edilirken, yetkililerin sert tedbirler almasını isteyen vatandaşlar, “Tekrar başa dönmek istemiyoruz. Rehavet ve tedbirsizlik bu hastalığı yaygınlaştırıyor. Bazılarımız evden çıkmazken, bazılarımızın da kurallara hiç uymaması kabul edilemez. Çay ocakları ve Cafelerde cam bardaklarda servis yapılıyor, toplu düğün yemekleri düzenleniyor, mahalle aralarında taziye çadırları kuruluyor, sanki hiçbir şey yokmuş gibi bir rehavet var. Madem ki kurallara kimse uymuyor, o zaman yetkililerin derhal müdahale etmesi gerekiyor. Sert tedbirler alınmazsa, yakın bir zamanda çok ciddi acılar yaşanabilir. Kahta Kaymakamlığımızın derhal harekete geçip, önlem alması gerekiyor. Cami hoparlörlerinde, belediye hoparlörlerinde duyurular yaparak bu işin önüne geçilemez. Polisiye tedbirler şart. İnsanlarımızın sağlığı her şeyden daha önemlidir” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.