1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kamu Yararı Kararı için Komisyon Kurulacak

Kamu Yararı Kararı için Komisyon Kurulacak

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı başkanlığında toplanan belediye meclisi toplantısına,.

A+A-
Kamu Yararı  Kararı için Komisyon Kurulacak

AK Parti Meclis Başkanı Veteriner hekim Sırrı Öztürk'ün verdiği önerge damgasını vurdu.

AK Parti Meclis üyelerinin çoğunluğu bulunan Kahta Belediye Meclisi oturumu, geçen meclis toplantısında imar komisyonuna sevk edilen 4 dosyadan biri oy birliği ile kabul edildi, üçü ise oy birliği ile reddedildi.

Gündem dışı görüşmelerde; son günlerde gündemde olan kamu yararı kararı konuşuldu. Bunun üzerine AK Parti grubu adına grup sözcüsü Sırrı Öztürk, söz alarak, bu konunun avukatlardan oluşan bir komisyon tarafından araştırılıp, meclise bilgi verilmesini istedi.                   

Komisyonun belediyenin iki avukatı, AK Parti grubunun önereceği iki avukat, Adıyaman Barosundan istenecek iki avukat ve komisyon başkanı olarak da Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya olmak üzere yedi kişiden oluşturulmasını teklif etti. Komisyon tarafından; Kamu yararı kararının hangi durumlarda belediyenin hangi birimi tarafından alınabileceğinin belirlenmesi, Belediye meclisinin kamu yararı kararı alma yetkisinin olup olmadığının araştırılması,  Belediyenin haczedilecek hesap ve mallarının 5393 sayılı kanunda net bir şekilde ifade edildiği, kamu yararı kararı, eğer meclis tarafından alınabiliyorsa bu karar alındığında belediyenin haczedilebilecek hesap ve mallarında bir değişiklik olup olmayacağı konusunda araştırma yapıp bir rapor düzenlenmemesi istendi.

Araştırmalar sonucunda kamu yararı kararının kanunlara uygun olduğu bu kurulacak avukatlardan oluşan komisyonca onaylanırsa, bu maddenin ilk meclis toplantısına getirilmesini ve Kahta halkından özür dileyerek bu maddeye ilk evet oyunu da kendisinin vereceğini söyledi. Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı söz alarak, teklifi kabul ettiğini ve komisyonun kurulması için Adıyaman Barosu avukatlarından yardım istenerek bu konuda komisyon kurulması ve önümüzdeki meclis toplantısında meclisin bilgilendirilmesi kararı alındı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.