1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kamu Yararı Kararı tartışmalarına AGC Başkanı Dişkaya'da dahil oldu

Kamu Yararı Kararı tartışmalarına AGC Başkanı Dişkaya'da dahil oldu

Kahta Belediyesi'nde AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin aldığı “Kamu Yararı” Kararı tartışmaları.

A+A-
Kamu Yararı Kararı tartışmalarına AGC Başkanı Dişkaya'da dahil oldu

devam ediyor. Tartışmaya, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya'da dahil oldu.

AK Partili Kahta Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile aldığı Kamu Yararı Kararının tartışmaları bitmek bilmiyor. Tartışmalara, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya'da dahil oldu. Dişkaya'nın sosyal medyada paylaştığı görüşleri şöyle:

Kahta Belediyesi Kamu Yararı kararı ve kopan fırtına: Adıyaman'da 5 radyodan ortak yapılan yayının konuğu Kahta Belediye Başkanı sayın Yusuf TURANLI beydi. Özetle sayın Turanlı, program esnasında 'kamu yararı” kararını çoğunluğundan dolayı AK Partili encümenler kaldırdılar ve belediyemizi icralara açık hale getirdiler' beyanı üzerine biz konuyla ilgili takipçi olacağız dedik.                                            

Kahta halkına kimse hizmeti engellememeli dedik. Ve akabinde AK Parti Kahta belediye encümeni sayın Sırrı Öztürk beyle yaptığımız görüşmeden sonra, sayın Öztürk belediye meclis toplantısında gündem dışı söz alarak bir öneride bulundu. Belediyemizin 2 avukatı barodan 2 avukat ve konuyu öneren AGC başkanı olarak Zeki Dişkaya 5 kişi biraraya gelsin 4 avukat HUKUK ne diyorsa Kahta'nın lehine ne yapılacaksa belirlesinler ve hepimiz uyalım. Eger kanunsuz veya belediyemiz Kahtamız aleyhine bir şey yapmışsak döner özür de dileriz. Gerekli kararı da alır ilk kabul oyunu da ben veririm dedi.

Bu öneriyi sayın Turanlı'ya dün tekrar ilettim, bu sıkıntıyı çözelim dedim. Sayın başkan sorunun çözümünü isterim dedi. Bana cevap vereceklerini söyledi. Gelin görün ki sanki ortalığı karıştıran var gibi. Belediyenin bir aracına Adıyaman'da icra el koyup bağladı. Başkan aradı işte dediğimiz gibi bu kararı aldılar, araç bağlandı dediler. Ve uzlaşma ekibi önerimize gerek kalmadı dedi. Oysa yasaya göre kamu hizmeti gören hizmet aracı bağlanamaz, yasa bunu emreder. İcraya veren kim? O da belli değil. Keşke belediyenin 2 avukatı bizim barodan davet edeceğimiz 2 avukatla 4 kişi konuyu tartışıp Kahta'nın belediyenin lehine olan neyse yazıya dökselerdi. AK Partili encümenleri temsilen sayın Sırrı Öztürk bunu kabul etmişlerdi. Hatta gerekirse düzeltme kararı alırız dediler ve alınan hayırlı kararı kamuoyuyla paylaşırdık. Bu sorun da çözülürdü. Kahta'da ki bu sıkıntı da biterdi. Şimdilik biraz beklemek lazım. Yine diyorum yanlış varsa birbirimizi dinleyerek çözmek bizim arzumuzdur.           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.