1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Koçali ve Gömükan Barajlarıyla Topraklar Su ile Buluşacak

Koçali ve Gömükan Barajlarıyla Topraklar Su ile Buluşacak

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,.

A+A-
Koçali ve Gömükan Barajlarıyla Topraklar Su ile Buluşacak

Aydın, yazılı açıklamasında, Adıyaman'ın en öncelikli konularından biri olan sulama çalışmaları ve yatırımlarında hükümet tarafından atılan somut adımların olanca hızıyla devam ettiğini belirterek,"Göstermiş olduğumuz hassasiyetin karşılık bulması, çabalarımızın ve takiplerimizin cevap bulması hepimiz için, en önemlisi de Adıyamanımız için oldukça sevindiricidir."dedi.

"25 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

Koçali Barajı ve Gömükan Barajı’nın inşaatlarının devam ettiğini kaydeden Aydın, şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi de sulama projelerinin yapım işi ihalesi yapılacaktır. Bu sulama ihalelerinin yapımı ile birlikte toprağımız su ile buluşacak, hamdolsun memleketimizin bereketine bereket katılacak. Koçali Barajı sulaması inşaatının yapım işi ihalesi 29 Haziran yapılacak olup, 3 m çapında 13 bin 698 m uzunluğunda çelik boru ana iletim hattı ile 187 bin 70 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Sulama inşaatının tamamlanmasıyla yıllık 110 milyon TL gelir artışı sağlanarak, 25 bin kişiye istihdam sağlanacaktır.  

Gömükan Barajı sulaması inşaatının yapım işi ihalesi 22 Haziran tarihinde yapılacak olup, iş kapsamında 11 bin 910 m ana boru, 3 m çapında 2 bin 422 m uzunluğunda tünel ile 72 bin 930 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Sulama inşaatının tamamlanmasıyla yıllık 43 milyon gelir artışı sağlanarak 10 bin 891 kişiye istihdam sağlanacaktır."  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.