1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Taziye yemekleri kaldırılsın

Taziye yemekleri kaldırılsın

Son yıllarda bir sektör haline gelen taziye yemekleri, özellikle yoksul kesimleri mağdur etmeye devam ediyor. Giderek eziyete dönüşen ve ciddi harcamalara neden olan taziye yemeklerinin giderlerini karşılamak için bir çok vatandaş bankalardan kredi çekiyor..

A+A-
Taziye yemekleri kaldırılsın

Daha önce günlerce süren taziye ziyaretlerinin üç güne indirilmesi ile rahatlayan vatandaşlar, bu sefer taziye yemeklerinden dolayı mağdur oluyor. Özellikle ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların taziyeleri, taziye yemeklerinden dolayı tam bir çileye dönüşüyor. Üç günlük taziye yemeklerine ortalama 10 bin lira ödemek zorunda kalan vatandaşlar, çoğun zaman bu parayı ya borç ederek, ya da bankada kredi çekerek karşılamak zorunda kalıyorlar.  

Güneydoğu'nun bir çok il ve ilçelerinde terk edilen bu geleneğin, Kahta'da da kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, "Bu çileye artık bir son verilsin. Taziye sahipleri yaşadıkları acıdan çok, gelen misafirlere nasıl yemek verebilirim telaşı ve çaresizliği içerisinde kalıyorlar. Bir çok insanımız ya birinden borç alıyor, ya da banklardan kredi çekmek zorunda kalıyorlar. Üç günlük taziye süresince ortalama 10 bin lira masraf eden taziye sahipleri çaresiz. Kahta'nın kanaat önderleri ve din adamları bu konuya eğilmeli ve bu duruma bir son vermeliler."

Bir çok yerde taziye yemeklerinin kaldırıldığını hatırlatan vatandaşlar, "Kahta'da bu durumun devam etmesi yanlış. Başka bir çok yerde, üç günlük taziye süresi içerisinde belediyeler yardımcı oluyor. Kahta belediyemizin de bu üç günlük taziye süresi içerisinde günde iki öğün olmak üzere 50 kişilik yemek ikramında bulunması uygun olur. Belediyemizin bu işe el atması, hem hayırlı bir hizmet, hem de vatandaşlarımızın rahatlamasını sağlayacaktır" şeklinde taleplerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.