1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Hayaldi Hayal Oldu, Ölümler Gerçek Oldu

Hayaldi Hayal Oldu, Ölümler Gerçek Oldu

Hasan Kaya (Gerçek) - Yıllardır bilindiği üzere her yıl bir çok kişinin serinlemek amacıyla suya girdiği ve bir çok kişinin hayatına mal olan, Kahta Atatürk barajına olimpik yüzme havuzu talep edildikçe kulaklar sağır oldu. .

A+A-
Hayaldi Hayal Oldu, Ölümler Gerçek Oldu

1992 yılında Kahta Atatürk barajının su seviyesinin yükselmesiyle birlikte bir çok sorunun ortaya çıktığı, yüz binlerce aktif tarım arazilerimizin sular altında kaldığı, ulaşımın kısıtlandığı ve en önemlisi de gencecik yavrularımızın birer birer boğulmalarına neden olmuştur.   

Yıllarca söylenilen ve bir türlü gerçekleştirilmeyen Atatürk barajına olimpik yüzme yavuzları 2004 yılından beri yapılıyor, yapılacak gibi söylemlerle günümüze kadar konuşulduğu fakat hiçbir somut adımın ise henüz atılmadığı görünüyor” diyen vatandaşlar: Hayalimiz Hayal oldu, ölümlerimiz gerçek oldu. Her yıl onlarca can verdiğimiz boğulma vakların son bulması için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Kahta Atatürk barajı milli yüzücülerimiz ve bir çok vatandaşlarımızın hayatlarına mal oldu ve olmaya da maalesef  devam ediyor.

Siyasi ve bürokrasimiz acaba bunu düşünüyorlar mıdır?

Keşke insanlarımız ölmeseydi de, bu olimpik havuzlarımızı bir an önce yapmış olsaydık ve 2021 yılı yatırım programına alsaydık diye acaba hiç düşündüler mi?

Yaz aylarında ambulans veya jandarma her seferinde baraja doğru gittiğinde, acaba diyoruz, yine kim boğuldu. Bizler artık bu korkuyla yaşamak istemiyoruz diyen vatandalar şöyle devam ediyorlar: Atatürk Barajına yapılmasını düşündüğünüz ve yapılmasını istediğimiz, olimpik yüzme havuzu boğulma vakalarını minimum seviye düşürecek, hatta ilçemiz bir cazibe merkezi haline gelecektir. En önemlisi de insanlarımız ölmeyecektir diyerek serzenişte bulunuyorlar.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.