1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’ya Şehit Ateşi Düştü

Kahta’ya Şehit Ateşi Düştü

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda alıkonulan 13 vatandaştan Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı Aydın Köse'nin (35) ailesine acı haberi verildi..

A+A-
Kahta’ya Şehit Ateşi Düştü

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda kontrol altına alınan bir mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşın naaşına ulaşılırken şehit olan 13 kişiden biri olan Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı bekar Aydın Köse, olduğu öğrenildi. 

Acı haber aileye verildi

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda şehit olan 13 kişiden biri Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve 3'ü kız 3'ü erkek olan 6 kardeşten 4'ncüsü olan Aydın Köse'nin şehit haberi Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan annesi Medine Köse'ye Kahta İlçe Kaymakamı Abdil Koç, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, İlçe Emniyet Müdür Oray Yeniay ve İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Ceran acı haberi verdi. Şehidin baba ocağına  Türk Bayrağı asıldı.

Vali Çuhadar'dan başsağlığı mesajı

Sosyal medya hesabından baş sağlığında bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, "Eli kanlı hain terör örgütü PKK’nın katlettiği 13 şehidimiz arasında yer alan hemşehrimiz sivil şehidimiz Aydın Köse’ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Milletimizin başı sağolsun."dedi.

Kahta Belediye Başkanı Turanlı'nın başsağlığı mesajı

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı'da sosyal medya üzerinden baş sağlığı mesajı yayınladı.

Turanlı, "Hain Terör örgütünün katlettiği 13 şehidimiz arasında yer alan Kahtalı hemşehrimiz Aydın Köse’ye Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."dedi.

MSB fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı 13 vatandaşımızın şehit edildiği mağarada ele geçirilen silah ve mühimmatları sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımda "İnsanlık düşmanı terör örgütü PKK'nın, sivil vatandaşlarımızı canice şehit ettiği Gara'daki mağarada teröristlere ait pek çok silah ve mühimmat ele geçirildi" ifadesi kullanılırken, silah ve mühimmatın fotoğraflarına da yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.