1. YAZARLAR

  2. NECATI ATAR
  3. YERLİ - MİLLİ - İTHAL
Necati ATAR

Necati ATAR

YERLİ - MİLLİ - İTHAL

A+A-

Değerli dostum Resul Kurt eğer bütün ömrünü Adıyaman'da yaşayan yerli ve milli biri olsaydı ne 20 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'nin en prestijli ekonomi gazetelerinden biri olan Dünya Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapabilir, ne 20 yılı aşkın bir zamandır ülkenin saygın televizyon kanallarında programlar yapabilir, ne Vergi, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, İşsizlik, İstihdam, Özürlü Hakları, Çalışma Hayatı, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşçi ve İşveren Hakları ve Yükümlülükleri, Muhasebe ve Denetim konularında Türkiye'nin en iyilerinden biri olabilir, ne AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevinde bulunabilir ne de 75 kişilik MKYK üyesinden biri olabilirdi.

Kariyerini siyasete değil, azmine, çalışkanlığına emeğine borçludur...

Resul Kurt Adıyamanlıların deyimi ile tamamen yerli ve milli biri olsaydı yani bütün ömrünü burada yaşasaydı, düğünlere, taziyelere, sünnet şolenlerine gitseydi ya bizimle çay ocaklarına takılır ya da bugün bizim yaptığımız gibi siyasi analizler kasar, ne olacak bu memleketin hali diyerek üzüntüden kahroldu.

Kaldı ki benim yerli ve milli anlayışıma göre Sayın Kurt bugün yerlilik ve millilik edebiyatı yapan birçok kimseden daha çok yerli ve millidir. Varlığı sadece Adıyaman için değil Türkiye için büyük bir kazanımdır.

10 yıl önce mecliste olsaydı emin olun Adıyaman Bugün 3. Organize bölgesini tamamlamış olurdu. Adıyamanlı birçok sanayici teşvik kapsamında bulunmuyoruz diye yatırımlarını başka illere yapmak zorunda kalmazdı. Birçok yabancı yatırımcı da Şanlıurfa ve Malatya yerine belki de adıyaman'ı tercih ederdi. Ama biz ne yazık ki binlerce kişinin çalışacağı fabrikaları ufacık bir tayin işimizi yapacak yerli ve milli siyasetçilere tercih ettik.

Olası bir Ak Parti iktidarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığını üst düzey derecede yürütecek bir bilgi ve birikime sahiptir; halihazırda AK Parti'de bu görevi yürütecek ikinci bir isim olmadığı gibi Türkiye'de de bu işi hakkıyla yürütecek kişilerin sayısı bir elin parmakları kadardır. Değerli hemşerimiz de bunlardan biridir...

Değerli dostum Resul Kurt ile ilgili Milletvekili listelerinin açıklandığı gün "yerli milli ithal" başlıklı bir yazı kaleme alacaktım hem benim hem kendisinin başı ağrımasın diye bugüne kadar erteledim.

Tanışmamız 94'lü yılların ortalarında Abdulkadir Erdil abimizin bürosunda Mali Müşavirlik stajı yaparken başlamıştı.

O günden bugüne süregelen bir dostluğumuz var.

Ama görünen o ki 15 Mayıs 2023 Pazartesi gününden sonra daha az görüşeceğiz, hatta belki hiç görüşemeyeceğiz.

Kendilerinin hem Türkiye hem Adıyaman için son derece faydalı projelere imza atacağına inanıyorum.

Dünyayı, ülkeyi ve Adıyaman'ı kendilerinden ibaret gören % 100 yerli ve milli binlerce siyasetçimiz olacağına Resul Kurt gibi kendi alanında ülkenin en iyilerinden biri olan bir tane ithal (!) adayımız, değerli hemşehrimiz olsun...

Üstadımıza çıkmış olduğu yolda başarılar diliyor bizi ve kendisine güvenenleri mahçup etmemesini umuyoruz.

(Dün kendileri evimizde bizi ziyaret ederek onurlandırmışlardı. Fotoğraf karesi oradan. Çaydanlık her baktıkça depremin ilk zamanlarında yaşadığımız felaketi hatırlatıyor bana. O yüzden şimdilik bu şekilde kalsın istiyorum.)

Bu yazı toplam 33142 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları