1. HABERLER

  2. SAĞLIK
  3. Adıyaman Şehir Hastanelerine Baka Kalıyor

Adıyaman Şehir Hastanelerine Baka Kalıyor

Adıyaman çevre illerin hepsinde, Büyük araştırma hastaneleri veya Şehir hastaneleri yapılırken Adıyaman yerinde sayıyor..

A+A-
Adıyaman Şehir Hastanelerine Baka Kalıyor

Adıyaman en güzide 400 yataklı Devlet hastanesinin iş yükü gün geçtikçe dahada ağırlaşıyor. Adıyaman'nın ilçe Hastanelerin tam teşekküllü olmaması, bu yük Adıyaman Devlet hastanesine düştüğü halk arasında konuşuluyor. Devlet yetkilileri ve siyasi temsilcilerimizden ricamız, Adıyaman'nımıza Modren bir şehir hastanesinin yapmasını talep ediyoruz."dediler.

Diğer tarafta Şanlıurfa'da yapılan Şehir Hastanesi hızla yükseliyor.

Şanlıurfa'da 2021 yılında yapımına başlanılan bin 700 yatak kapasiteli Şanlıurfa Şehir Hastanesi hızla yükseliyor.

Bin 700 yatak kapasiteli Şanlıurfa Şehir Hastanesi projesinin inşa çalışmaları devam ediyor. 2021 yılında inşaat çalışmalarına başlanılan hastane, 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 adet doğum salonu, Palyatif serviste 70 yatakla hizmet verecek. Şanlıurfa Şehir Hastanesinde Genel Hastanede 312, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 312, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde 145, Onkoloji Hastanesinde 174, Psikiyatri Hastanesinde ise 60 yatak yer alacağı bildirildi. En üst teknolojinin kullanılacağı hastanenin sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunması bekleniyor. Şanlıurfa Şehir Hastanesinin kapasitesi ihtiyaç halinde 2 bin 653'e kadar çıkabilecek şekilde planlandı. İnşaat çalışmaları yüzde 41 oranında tamamlanan hastanenin 2024 yılı sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.