1. YAZARLAR

  2. YALÇıN AKARSLAN
  3. SEYİT KEMAL KILIÇDAROĞLU
Yalçın AKARSLAN

Yalçın AKARSLAN

SEYİT KEMAL KILIÇDAROĞLU

A+A-

Önce dilerseniz Seyit RIZA’YI tanıyalım ; Seyit RIZA  dersim isyanının lideriydi . Peki dersim isyanında ne hedefliyordu ? Seyit RIZA Dersimlilere “ Ben size alevi bir Kürdistan kuracağım “ diyordu. Bunu söylediği tarihte Çanakkale savaşı olmuş ve üzerinden beş yıl geçmiş Kürdü, Türküyle beraber bir zafer kazanılmış TÜRKİYE’Yİ TÜRKİYE yapan en kıymetli başarılar ,birlik ve beraberlikler ortaya konulmuş bir dönemdi.

SEYİT RIZA sürekli Avrupa’ya gidiyor M.Kemal ATATÜRK paşayı diktatör olmakla suçluyor ve TÜRKİYE HÜKÜMEİ ve kurtuluşun kahramanları hakkında muhalif ve iftira temelli gazete beyanatları veriyordu. Dersim halkı her ne kadar iki parçaya bölünse de Ulusal ve milli kazanımlardan habersiz bir gurup SEYİT RIZA ‘NIN peşine takılmış ve KÜRDİSTAN hayallerine inanmıştı. SEYİT RIZA alevi dedesi yani kanaat önderi olduğundan taraftar bulabiliyordu. KÜRDİSTAN hayallerine kendi de inanmıyordu ama Avrupa’da mensubu olduğu zillet ve şer örgütleri SEYİT RIZA’YA bu misyonu ve hedefi çoktan yüklemişlerdi.

Peki Seyit RIZA’YA ne oldu.. Güzle vaktinizi bir teröristi anlatarak mevt etmek istemiyorum . Seyit RIZA artık saldırılara geçmiş ve bir çok asker şehit olmaya başlamıştı. Tabi o dönemlerde adı Cumhuriyet Halk Fırkası olan Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal ATATÜRK Paşa Liderliğindeydi. Bu ayaklanmalara en son sabrı kalmayan Mustafa Kemal ATATÜRK paşa havanda, karadan SEYİT RIZA’NIN isyanına müdahalede bulundu. Binlerce SEYİT RIZA’YA inanmış ve birlik olmuş örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Şimdi bunu neden anlatıyorum biliyor musunuz ? ALEVİ BİR KÜRDİSTAN hayali kuran ama CHP’NİN o gün ki lideri tarafından asla müsemma gösterilmeyen bir vakıa olduğu için anlatıyorum.  CHP’NİN içinde iki tip Alevi vardır. Bunlardan bir tanesi Ulusal , milliyetçi ve Türkiye sevdalısıdır. Bir diğer kısım ise malumunuz çokta kendilerini saklamayan sol devrimlerine inanan hatta bir kısmı CHP’NİN içinde olmayan ama sol ayrı bir terör örgütü kurmuş bir kesimdir. Yani CHP Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN kurduğu o gün ki CHP değildir.

Kahta ilçemizde Ekrem İMAMOĞLU’NUN geldiği bir miting gerçekleşti. Miting de PKK’YA açık desteklerini beyan eden HDP’NİN bayrakları CHP’NİN bayraklarından daha çoktu hatta şöyle bir oran verebilirim %80 kadar bayrak Yeşil Sol adıyla seçime giren HDP’YE aitti. Peki Sizce DERSİM AYAKLANMASI YADA İSYANINI bastıran dışarıdan ve içerden bu ülkeyi müdafaa etmiş ve dahi kurmuş M. Kemal ATATÜRK paşanın partisi teröre destek ve sempatizanlığını beyan etmiş HDP ile işbirliği yapar mı? Bana kalırsa yapmaz .Daha dün HDP ne diyordu “ Ulan Atatürk’ün askeri olsanız ne yazar…. Demiyor muydu ? Diyordu peki bugün ne oldu ..

CHP’nin bazı teşkilatlarına bakıyoruz çıkıp SEYİT RIZA’NIN ölüm yıl dönümünü kutluyorlar. Kardeşim nedir bu SEYİT RIZA sevdanız? Bugün PKK Seyit RIZA’YI HDP ise PKK ‘YI desteklemezse gerçekten yine koalisyon kurabilecek misniz ? Hiçbir şey yokken Sayın genel başkanın BEN ALEVİ’YİM demesi kutuplaştırıcı değil mi? Aşiret , kavim ve mezhepçilik mi yapacağız ? Mustafa Kemal ATATÜRK paşamız Seyit RIZA adıyla o gün tüm AVRUPA ile Dersim’de savaşmadı mı? Bugün ki PKK’NIN varlığı yapmak istediği ve talepleri SEYİT RIZA’NIN taleplerinden ne farkı var ?  Bana göre değil karşılaştırın hiçbir farkı yok. Peki dün savaşan bugün neden dost olmayı tercih ediyor ? Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kemal KILIÇDAROĞLU’NDA bıraktığı etki bu kadar mı düşmanca ? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Kemal KILIÇDAROĞLU nezdinde SEYİT RIZA’DAN daha mı tehlikeli ?  Madem o kadar tehlikeli değil CHP neden ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI uğruna Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN partisini ATATÜRK DÜŞMANLARINA peşkeş çekiyor. Yazık değil mi? Bu insanlar bu ülke nasıl kuruldu ATATÜRK kimlerle mücadele etti bilmiyor mu? Mustafa Kemal ATATÜRK yani kendi ilk genel başkanına ve dahi bu ülkenin kurucu CUMHURBAŞKANINA bu ihaneti eden bu ülkeye acır mı? Düşün artık bu ülkede kardeşçe yaşayan Türk ve Kürt halklarının yakasından .. Düşün artık demden deme, cemden ceme yüreğini hakka açan Alevilerin yakasından. İki oy uğruna ne yapılmamış ihanet kalıyor nede çiğnenmemiş değer. Düşün artık TÜRK SİYASETİNİN YAKASINDAN. Adaletle Kalkınmaya ya taraf olun yada Adaletle Kalkınmanın üstünde bir siyaset kurun. Bu millete ve memlekete ne yapmak istediğinizi anlayalım. Ben CHP’Yİ siyasal zeminde meşru ulusalcılık ve milli etiğine davet ediyorum.

Esenlikler diliyorum..
Yalçın AKARSLAN

 

Bu yazı toplam 51187 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları