1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Bu gün motorine 1 lira 7 kuruş zam geldi

Bu gün motorine 1 lira 7 kuruş zam geldi

Motorin fiyatları ile benzin fiyatı zam ve indirim haberleri araç sahiplerinin gündeminde yer almayı sürdürüyor. Döviz kurundaki yükseliş, benzin ve motorin fiyatlarına da yansıdı..

A+A-
Bu gün motorine 1 lira 7 kuruş zam geldi

Suudi Arabistan’ın petrol üretimini Temmuz ayından itibaren günlük 1 milyon varil kısacağını açıklaması sonrası brent petrolün varil fiyatı 78,12 dolardan işlem görüyor. Akaryakıt fiyatlarına KDV zammı geldi.
KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasının ardından benzine 40 kuruş zam geldi. Motorine bugün itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruş zam geldi.
Benzin ve mazot fiyatı için brent petrol doğrudan belirleyici olmayı sürdürüyor. Benzin ve mazot fiyatı, brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmayla birlikte indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.
KDV’nin yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkmasının ardından hem benzine hem motorine zam geldi. Brent petrol küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler sonrası 76 doların üzerine sabitlendi.
MOTORİNE 1 LİRA 7 KURUŞ ZAM GELDİ
KDV'nin yüzde 20'ye çıkarılmasının ardından benzine 40 kuruş zam gelmişti. Yeni akaryakıt zammı ile motorin 38 kuruş, LPG'de ise 15 kuruş fiyat artışı olmuştu. Motorine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruş zam geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.