1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Başkan Turanlı: Gel de bu fiyatlarla üretim yap

Başkan Turanlı: Gel de bu fiyatlarla üretim yap

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı yaptığı açıklamada köylü nünün, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirtti..

A+A-
Başkan Turanlı: Gel de bu fiyatlarla üretim yap

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Toprak Mahsulleri Ofisinin verdiği fiyata göre Makarnalık Buğday 10.000 TL, Ekmeklik Buğday 9.250 TL ve Arpa 7.250 TL ton başına geçerli fiyat olup ve Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize buğday için ton başına 1.750 TL, ye kadar, Arpa için başına 750 TL’ye kadar fark ödemesi verilecek.
Buğday ve Arpa’ya verilen fiyatın çok düşük olduğunu belirten Turanlı: Köylünün çiftçinin emeğinin karşılığını vermezlerse tabiki köyde çifçilik yapan insan kalmaz, bütün ülkenin yükü üreten köylünün sırtında, köye gidin üreten insanların hangi şartlarda üretim yaptığını görün.
Bu fiyatı belirtenlere soruyorum acaba Hiç buğday arpa tarlasını gördünüz mü verilen emeği biliyormusunuz yapılan masrafı biliyormusunuz bir kilo buğday 9 lira bir ekmek 10 lira?
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR
Sözü lafta kalmayacak, hep birlikte samimi olacağız. Çiftçinin, köylünün ülke için verdiği çaba ve emeği göz ardı edilemez.
Bu verilen fiyatın kesinlikle kabul edilemez. Dedi.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.