1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. BAŞKAN YENİ; Kamu zararı, kamu yararına dönüştürüldü

BAŞKAN YENİ; Kamu zararı, kamu yararına dönüştürüldü

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni; Kamu zararı, kamu yararına dönüştürüldü.

A+A-
BAŞKAN YENİ; Kamu zararı, kamu yararına dönüştürüldü

AK Parti Kahta Belediye Meclis Üyelerinin girişimleri sonucu, belediye meclisinden alınan kararla kamu zararının, kamu yararına dönüştürüldüğünü ifade den AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, "Meclis üyelerimizin aldığı kararı doğru ve yerinde buluyoruz" dedi.

AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı binasında, AK parti Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapan, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni,  Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı'nın gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi.

 Basında toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Bedir,Başkan Turanlı'nın açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirerek,"Sayın Belediye Başkanımız da şunu unutmasın ki seçildiği günden beri biz kendisine muhalefet gözü ile bakmadık. Biz milletimizin kararına saygı duyduk,duymaya devam edeceğiz. Kendilerinden de halkımızın iradesiyle seçilmiş olan belediye meclis üyelerimize saygı duymalarını istiyoruz" dedi.

Başkan Yeni, "Malumunuz Saadet Partili Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Yusuf Turanlı, düzenlediği basın toplantısında partimizin meclis üyelerinin meclis toplantısındaki gündem maddesi kamu yararının kaldırılması ve bazı imar dosyaları ile ilgili ortaya koydukları tutumlarından dolayı eleştirilerde bulundu.  Sayın Başkan partimizi, meclis üyelerimizi belediyeyi hizmet yapamaz duruma getirmeye çalıştıkları şeklinde iddialarda bulundu. Bu iddiaların gerçeklerle ilgisi yoktur. Halkın oyları ile seçilmiş olan meclis üyelerimiz, bugüne kadar halkın, belediyemizin ve kamunun menfaatleri doğrultusunda hareket etmişlerdir. Ak Parti,Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yapamadığı sosyal,ekonomik,eğitim,sağlık,ulaşım gibi yatırımları ve demokratik reformları yapmış bir partidir.Böyle küçük siyasi hesapların içerisine girecek bir parti değildir. Belediyemizde yıllardan beri uygulanmakta olan Kamu yararı adı altındaki uygulaması, belediyemize faturaları karşılığında mal vermiş ancak bunun karşılığını alamayınca icraya başvurmuş insanlarımızın paralarını almaları önünde adeta bir kalkan gibi durmuştur ve bundan dolayı insanlarımız yıllarca mağdur olmuşlardır. Böylece Kahta Belediyesinden alacaklı durumda olmalarına rağmen belediyenin "Kamu yararı kararı" adı altındaki uygulamasından dolayı belediyeden alacaklarını yıllarca alamayan insanların bu mağduriyeti meclis üyelerimizin iradesiyle 'Kamu zararı'na  dönüşen bu uygulama "kamu yararına" dönüştürülmüştür." dedi.

Belediyenin gelir giderleri konusunda da açıklamalarda bulunan Yeni, "Sayın Belediye Başkanımız kendi sayfasında yapmış olduğu paylaşımda, ben belediyeyi 135 milyon 8911 TL ile devraldım demiş. Görevde bulunduğu süre zarfında ise 4 milyon 2 bin 263 TL ödeme yaptığını beyan etmiş. Şu anda mevcut belediye borcunun ise faizler dahil 136 milyon 794 bin 208 TL olarak olduğunu ifade etmiş. Hesapladığımızda  1 milyon 446 bin TL eksik hesaplandığını görüyoruz.Sayın başkan'ın ödedik dediği 4 milyon TL  ve eksik sayılan 1 milyon 446 bin TL  topladığımızda rakam 5 milyon 500 bin TL 'lik bir açık olduğunu görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, halkının parasını faizlere vermeye kimsenin hakkı yoktur.Kamu yararı karının kaldırılması mevcut yönetime yönelik değildir. Yıllardan beri devam edip gelen bir yanlışın ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Kimsenin, vatandaşa hizmet için gelen kaynakları birilerine peşkeş çekmeye hakkı yoktur. Bu paralar yönetimlerin yanlış uygulamalarından kaynaklı faizlerin ödenmesi için gelmiyor. Halkımıza, ilçemize hizmet yapıldın diye geliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.