1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Dünya biliyor, ancak sınırlarımızın içinde olduğu pek bilinmiyor

Dünya biliyor, ancak sınırlarımızın içinde olduğu pek bilinmiyor

Dünya biliyor, ancak sınırlarımızın içinde olduğu pek bilinmiyor.

A+A-
Dünya biliyor, ancak sınırlarımızın içinde olduğu pek bilinmiyor

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, "Nemrut Dağı başta olmak üzere diğer tarihi ve turistik değerlerimizi dünya biliyor ancak, buraların Adıyaman-Kahta sınırları içerisinde olduğunu pek bilmiyor" dedi.

Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, çeşitli konularda gazetemize açıklamalarda bulundu. İstanbul'da düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri'ni değerlendiren Doğan, "Yapılan tanıtım faaliyetlerine çok ciddi katılımlar oldu. Tabi bu işin bir tanıtım ayağı var, bir de gurbette yaşayan hemşerilerin bu münasebetlerle bir araya gelmesi söz konusu. Sadece İstanbul'da yaşayan Adıyamanlılar değil, çevre illerde yaşayan Adıyamanlıların da buralara geldiğini gördük. Çok güzel bir tanıtım ve kaynaşma olduğunu düşünüyorum. Tanıtım konusunda gördüğüm eksiklik şu; Kommagene, dolayısıyla Nemrut Dağı dünyanın her tarafından biliniyor ancak, Adıyaman sınırları içerisinde olduğu çok da bilinmiyor. Yani bu tarihi ve turistik değerlerimiz dünyada bilinmesine rağmen, buraların Adıyaman, Kahta sınırları içerisinde olduğu konusunda problem var. Adıyaman'ın dünyaca tanınan değerleri var ancak, buraların Adıyaman'a özgü olduğu konusunu işlememiz gerekiyor."

Organize Sanayi Bölgesi konusunda da açıklamalarda bulunan Kaymakam Saadettin Doğan, "Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmak isteyen işadamlarımız bulunuyor. Yer konusunda bazı sıkıntılarımız var. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Mevcut yerde alan açma çalışmalarımız da devam ediyor. 2. etabın onay alması sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Ankara'daki muhataplarımızla görüştük. Başta Milletvekillerimiz sayın Ahmet Aydın olmak üzere tüm milletvekillerimiz de konuyu takip ediyorlar. Onay alınması durumunda 16 tane sanayi parseli yatırımcılarımıza tahsis edilecek. Tabi bu sayı arttırılabilinir. Kahta'nın havaalanına yakın olması ve çalışabilir genç nüfusun olması yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bizler de yatırımcılarımıza alan açmak ve yeni iş istihdamlarını yarabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kahta'nın şehiriçi trafiğine de değinen Doğan, "Şehir içi trafiğinin, özellikle M. Kemal Caddesi'nde trafiği rahatlatmak için ilgili kurumlarla istişarelerimiz devam ediyor. Buradaki en büyük sıkıntı, otopark alanlarımızın olmaması. İnsanlarımızın kurallar konusunda yeteri hassasiyeti göstermemesi de buradaki trafik sıkışıklığının sebeplerinden biridir.. Tabi öncelikle otopark sorununu çözmemiz gerekiyor. Ancak mevcut haliyle bu çok kolay görünmüyor. Burada öncelikle yola park edilen araçlara bir düzenleme getirmemiz gerekiyor. Okul servis araçları ve köy minibüsleri için uygun park alanlarının tespiti üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kahta'nı tüm giriş çıkışları M. Kemal (Karayolu) Caddesine çıkıyor. Bu da beraberinde ciddi bir trafik sıkışıklığını meydana getiriyor. Çevre yolunun yapılması önemli bir rahatlama sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.