1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Belediyesi’nden Basın Ve Kamuoyuna Açıklama

Kahta Belediyesi’nden Basın Ve Kamuoyuna Açıklama

Kahta Belediye Başkan yardımcı Mehmet Rujda Selçuk Çöp alanında çıkan yangından dolayı Basın ve Komuoyuna açıklamada bulundu..

A+A-
Kahta Belediyesi’nden Basın Ve Kamuoyuna Açıklama

Selçuk açıklamasında; Belediyemiz çöp alanında Pazar günü başlayan ve 3 gündür devam eden yangın itfaiye ekiplerimiz ilk günden bu yana yangın söndürme ve soğutma çalışmaları yapmaktadır. 3 gündür devam eden bu yangının sönmemesi soğutma çalışmalarımızın yetersiz kalması sonucunda Bugün Adıyaman il müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü Çevre ve şehircilik müdürlüğü Adıyaman Orman Müdürlüğü ile irtibata geçildi.

Adıyaman’dan gelen ekipler yerinde incelemelerde bulundu. Yapılan İncelemeler sonucunda  Yangının bu vaziyete devam etmesi gerektiğini  su ile söndürme işlemlerinin Uygun olmayacağı kanısına varılmıştır. Hazırlanan tutanakta yangının kendi kendine sönmesi gerektiğini bu süre içerisinde yangının çevreye sıçramaması için itfaiyenin yangın yerinde hazır bulunması gerekli önlemlerin alınması yeterli olacağı  tutanakta belirtilmiştir.  Orman Bölge Müdürlüğünden  talep ettiğimiz  yangın söndürme Helikopteri  bu nedenlerden ötürü bekletilmektedir.

Bu süreçte Belediye itfaiye ekiplerimiz tarafından Yangın 24 saat yerinde takip edilecektir. Birkaç gün sonra Adıyaman Heyeti tekrar gelip yerinde incelemeler yapacaktır.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Saadettin Doğan, Orman Bölge müdürlüğüne, Adıyaman AFAD Müdürlüğüne, Adıyaman Çevre ve şehircilik müdürlüğüne, Adıyaman Orman Müdürlüğüne Teşekkür ederiz.

Elimizden olmayan nedenlerden dolayı halkımızın yaşamış olduğu mağduriyet için özür dileriz. Göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü Teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.