1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Kent Konseyinde Seçim Heyecanı

Kahta Kent Konseyinde Seçim Heyecanı

Kahta İlçesinde ilk kez bir seçim yarışına sahne olacak Kent Konseyi seçimini 30.11.2019 Cumartesi Günü Saat 13:00 da Kahta Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Yapılacak .

A+A-
Kahta Kent Konseyinde Seçim Heyecanı

Kahta'da ilk kez bir seçim yarışına sahne olacak Kent Konseyi seçiminde Kaymakam veya görevlendirdiği kişi, belediye başkanı veya görevlendirdiği kişi, bütün aktif STK'lar, Dernekler, Vakıflar, Siyasi partiler, Mahalle muhtarları, Oda, Baro  temsilcileri ve 10 kişiye kadar kaymakamın izin verdiği kamu görevlileri oy kullanabilecek.

 Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkan Adayı  Mahmut Yıldırım, Kahta da ilk kez seçimle Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulunun  oluşacağını belirtti.

 Kent Konseyi Yönetmelikte belirlenen seçim süreci ve oluşum süreci ilkelerine göre oluşturulacağını söyleyen Yıldırım," Kent Konseyi ni geniş katılımlı, her kesimin temsil edilip kendimi ifade edebileceği, objektif, tarafsız. Bir konsey oluşturmaktır. Kahta için söyleyecek sözü olanların konuşabileceği bir ortam hedeflenmektedir. Kahta da bu oluşumu ciddi ve aktif bir duruma getirmek istiyoruz. Çok geniş bir kitle ile iletişime geçip her kesimin değerli düşüncelerini almak istiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.