1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Köseler okuluna 135 öğrenciye giyim yardımı

Kahta Köseler okuluna 135 öğrenciye giyim yardımı

Bir Paket Mutluluk sloganı ile başlattığı yardım kampanyasını Ankara’dan Adıyama’nın Kahta İlçesinin Köseler ortaokuluna kadar getirdi. Dora Kübra Yıldız hanımefendi tarafından Adıyaman Kahta İlçesi Köseler Ortaokulu ve İlkokulunda bulunan 135 öğrenciye cici boğaz, gıda, bot ve mont dağıtımı yapıldı..

A+A-
Kahta Köseler okuluna 135 öğrenciye giyim yardımı

Öğrencilerle birebir ilgilenip onlara tüm giyimlerinde yardım ederek onların gönlünde taht kurdu. öğrencilerin elllerine krem sürüp kalplerini yumuşatan Dora Kübra Yıldız, tüm öğrencileri giydirerekten sıcak tutmaya çalıştı. 

Buradaki öğrencilere sürpriz yapmak istedik. Buraya gelerek her öğrencinin yüreğine dokunarak kazanmak istedik. Mutlu olduk, mutluluk dağıttığımıza inanıyorum. umarım ilerleyen zamanlarda daha çok öğrencimizin yüreğine dokunarak mutlu ederiz dedi. 

Dora Kübra Yıldız, 1988 Ankara doğumluyum. Aslen Bolulu , anne tarafımdan Bulgaristan göçmeniyiz.

Gazi Üniversitesi Spor Akademisi ve Mamak Belediyesi Halk Oyunları konservatuvarı mezunuyum.

Milli Halk Dansları sporcusu ve Paintball branşında Türkiye’nin aktif  ilk bayan Avrupa hakemiyim. Ayrıca 9 yıldır siyaset ile uğraşmaktayım. Aktif spor ve siyaset hayatım var.

Üniversite yıllarımda hem çalıştım hem okudum..çalışarak kazandıklarım ile ayda 20-30 çocuğa ciciboğaz paketleri hazırlayıp eski mahallem olan Önder mahallesine giderek dağıtır çocuk sevindirirdim. 2006-2014 yılları arasında çocuklara böyle küçük küçük paketler hazırlayıp düzenli olarak bayramlarda ve belirli zamanlarda dağıtımlarını yapardım.

2014 yılında sosyal medya daha da ön planda olmaya başlayınca  yaptığım paketlemeleri ve çocuklarla çekindiğim fotoğrafları sosyal medyada yayınlamaya başladım. Duyarlı olan arkadaşlarım bu durum dikkatlerini çekmeye başlayınca onlarda destek vermeye başladı. Onlarında destekleri ile ayda 100 den fazla çocuk sevindirmeye başladık.

Aynı dönemde İstanbul da yaşayan kıymetli bir ablamız Afrika’ya sıcak yemek yollamak için yardım çağrısı yapıyordu..

Onun vesilesi ile de o yıllarda 3 ayda bir Afrika ülkelerine sıcak yemek ikramı göndermeye başladık.

Yine tüm duyuruları şahsi sosyal medyalarımızda yapıp geri dönüş yapan dostlarımızı izlenecek yolu bilgilendirerek muhtaç cocuklarımıza ve Afrikaya düzenli yardımlar yapmaya başladık. Zamanla daha da büyüdük ve daha çok çocuk sevindirmeye başlayınca yakın dostlarımdan oluşturduğum 10 kişilik gönüllü ekibim ile çocukları mutlu ettiğimiz paketleri yapmaya ve dağıtmaya başladık...Şahsen ayda 30 çocuk sevindirmekle başlayan bir paket mutluluk ailemiz şuan da ayda 1.000 çocuğun kalbine dokunuyor . 

Bir Paket Mutluluk hakkında ise; 5 yıldır büyük bir özenle yardıma muhtaç çocukları sevindirmeyi amaçlayan bir sosyal yardımlaşma platformudur.

Odak noktaları sadece muhtaç çocuklar olan bir paket mutluluk okul zamanı köy okullarına giderek kırtasiye ve gıda paketleri, kışın bot ve mont, bayramlarda; bayramlık ve oyuncak hediyeleri ile çocukları mutlu etmeyi ve ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir platformdur.

Ayda bir kaç defa düzenli olarak Afrika ülkeleri; Kamerun, Çad, Togo, Kenya, Somali ,Arakan , Nijerya ,Bangladeş , Yemen ,Tanzanya Etiyopya ve ayrıca Suriye , Filistin ile Afganistan’da sıcak yemek ikramları göndererek din dil ırk gözetmeksizin tüm dünya çocuklarının elimden tutmayı amaçlamaktadır.

Yine aynı muhtaç ülkelere bayram zamanı bayramlık ve oyuncak gönderip oradaki çocukların yüzünde tebessüm oluşturmaktayız.

Bir Paket Mutluluk Sosyal Yardımlaşma Platformu Ankara’da olduğu için Ankara’da bulunan mülteci yetim çocuklar ile her ay düzenli bir şekilde yetim yemekleri düzenleyip çocuklara eğlence programı hazırlayarak savaşın çocuklarını sosyal hayata adapte etmeyi hedeflemekteyiz.

Gönülden Gönüle Bir Yol Var projemiz ile huzurevinde yaşayan kimsesiz yaşlılarımız ile yetim çocuklarımızı buluşturarak kuşak kucaklaşmasını sağlayarak hep birlikte yemek programı düzenleyip animatör eşliğinde yaşlılarımızı ve yetim çocuklarımızı mutlu etmeye çalışmaktayız.

Ankara’da bulunan köy okulları, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Anadolu’nun en ücra köylerinde giderek köy çocuklarına bot ve mont hediyelerini bizzat götürüp teslim etmekteyiz.

Son 1 yıl içinde 5.000’den fazla çocuğa bot ve mont, 10.000’den fazla çocuğa cici boğaz, gıda, paketi ve kırtasiye malzemesi, 6.000 çocuğa oyuncak, 4.000 çocuğa kıyafet desteği, Ankara’da düzenlediğimiz yetim yemekleri ile 4.000’den fazla yetim çocuğumuza sıcak yemek ikramı, 11 Afrika ülkesinde sadece Ramazan ayında 24 iftar ikramı ile 20.000 den fazla Afrikalı evladımıza sıcak yemek ikramı gerçekleştirdik.

Engelli olan çocuklarımızın eğitim gördüğü okulları ziyaret ederek onlara oyuncak ve gıda yardımı gerçekleştirip ihtiyaçları yönünde kıyafet desteği sağladık.

Tüm bu yardım çağrılarını sosyal medya üzerinden @birpaketmutluluk İnstagram ve @1paketmutluluk Twitter kullanıcı adı ile duyurduk ve duyurmaya devam ediyoruz .

Genel olarak amacımız bir çocuğun yüzünde tebessüm oluşturup,  kalbine dokunmak.

Şuna inanıyoruz ki  elinden tuttuğumuz her muhtaç çocuk bizim vicdanımızdır.” dedi

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.