1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta'da Esnaf Siftah Yapamıyor

Kahta'da Esnaf Siftah Yapamıyor

Hayat pahalılığın hergeçen gün artması ile birlikte alım gücünün düşmesi, en çok esnaf kesimini mağdur ediyor. Kahta'da büyük marketlerin çoğalması ile birlikte küçük esnaf, siftah yapmadan kepenk kapatıyor..

A+A-
Kahta'da Esnaf Siftah Yapamıyor

Kahta'da özellikle küçük esnaf kan ağlıyor. Hayat şartlarının her geçen gün kötüye gitmesi, vatandaşların alım gücünün düşmesinin yanı sıra, neredeyse her cadde ve sokakta büyük marketlerin açılması, küçük esnafı bitirme noktasına getirdi.

Bismillah deyip sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açan esnaf, akşam saatlerinde günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayacak kadar satış yapadıklarından şikayetçi.  Kazandığı parayı da Bağkur, kira, vergi ve işçi parasına yetmediğini ifade eden esnaflar, "Ailemizi geçindirmekten zorlanıyoruz" dediler.

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, "Hergün farklı bir ürüne zam geliyor. Çoğu zaman sattığımız malları, sattığımız fiyattan alamıyoruz. Halkın alım gücü çok düştü. Maddi durumu iyi olan insanlarımız da çoğu zaman büyük marketleri tercih ediyor. Büyük marketlerle yarış edebilme şansımız yok.  Son yıllarda Kahta ilçe merkezinde çok sayıda marketler açıldı. Bu durum bizi bitirme noktasına getirdi. Artık borçlarımızı ödeyemez duruma geldik" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Müşteri kitlelerinin daha çok eş dost olduklarını ifade eden esnaflar, "Tanıdıklar alış veriş yapınca da çoğu zaman borca satış yapmak zorunda kalıyoruz. Sattığımız ürünleri bir ay sonra aynı para ile geri alamıyoruz. Müşteri kitlemizin önemli bir bölümü de köylü vatandaşlarımız. Köylülerimizin de cebinde para kalmadığı için şehre gelip çok az seviyede alış veriş yapıyorlar. Böyle devam ederse Kahta'da bir çok esnaf arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalacaklardır" dediler.  

Haber Merkezi


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.