1. HABERLER

  2. GÃœNDEM
  3. Sivas'ta ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü

Sivas'ta ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü

Sivas’ta bir firma diğer firmalara tepki olması amacıyla ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü..

A+A-
Sivas'ta ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü

Ä°ddialara göre, Sivas’ta somun ekmeÄŸi üreten bazı fırınların hijyen ve kaliteden uzak ucuz ekmek satması tepkilere neden oldu. Bu duruma tepki göstermek isteyen bir firma denetimlerin yetersiz olduÄŸunu ileri sürerek 200 gram somun ekmeÄŸin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü. Normal ÅŸartlarda 7.5 liraya satılan somun ekmeÄŸi kimi firmalar 5 liraya satarken ekmeÄŸin fiyatının iki liraya düşürülmesi vatandaÅŸları bir hayli sevindirdi.

“EkmeÄŸi 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu”
Firmanın Halka Ä°liÅŸkiler Müdürü Murat Eken, ekmeÄŸi iki liradan satmalarının temel amacının hijyen konusu olduÄŸunu ifade ederek, “ Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Åžu anda ekmeÄŸin normal maliyeti beÅŸ liranın çok üzerinde. EkmeÄŸi 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. GerektiÄŸi ÅŸekilde fırınlar denetlenmiÅŸ olsa, gerektiÄŸi ÅŸekilde hijyen kurallarına uyulmuÅŸ olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa emin olun herkes ekmeÄŸin gerçek deÄŸerine ulaÅŸmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeÄŸin maliyeti normalde beÅŸ liranın üzerinde. Åžu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var” dedi.

"Kimseyle bir alıp veremediğimiz yoktur"
Eken, fırınların gerçek anlamda denetilmesini istediklerine deÄŸinerek, “Tek istediÄŸimiz bunlara gerçek anlamda denetim yapılması. Çünkü bugün marketlerin altında açılmış olan fırınlar var. Bunların denetilmesini istiyoruz. Ama ÅŸu anki maliyetler gerçekten kurtarmıyor. Bizim istediÄŸimiz, gerçekten denetim yapılsın ve bu denetim üzerine de halkımız saÄŸlıklı ekmek yesin. Onun harici kimseyle bir alıp veremediÄŸimiz yoktur. Biz istiyoruz ki insana da düzgün ekmekler yesinler. Ama bu süre bu ÅŸekil devam ettiÄŸi müddetçe biz yedi birlik olarak ekmeÄŸi iki liradan satmaya devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.
Vatandaşlar ise ekmeğin 2 liradan satılmasının güzel bir uygulama olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.