1. HABERLER

  2. BÖLGE
  3. Başkanı DİŞKAYA; Acilen bu tedbirleri alınız

Başkanı DİŞKAYA; Acilen bu tedbirleri alınız

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet ve Adıyaman Kalkınma Platformu Başkanı Zeki Dişkaya; Adıyaman Valisine, Milletvekillerine, Belediye başkanına ve Çevre Şehircilik İl Müdürüne uyarılarda bulundu.

A+A-
Başkanı DİŞKAYA; Acilen bu tedbirleri alınız

Başkan Zeki Dişkaya; Depremin yıktığı ve kesin yıkılacak binalar gitti, çok kişiye de mezar oldu. Kalan binalar depremde yorgun düştü ve sağlamlığı şüpheli hale geldi.

Bu ara canhıraş şekilde evlerini güçlendirme ve onarma aldı başını gidiyor. SAYIN VALIM VEKILLERİMİZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ ve ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDURÜNE ÇAĞRIMDIR.
Bir teknik komisyon kurunuz bina onarım firmaları mantar gibi çoğalırken izinsiz çivi çakmayı yasaklayın. Firmaları denetemeye alın yeterli olanlar ehil olanları belirleyip yapacaklarını komisyona getirip onaylatmak şartıyla izinle yaptırın, her izne bir uzman'ye Devlet versin, yapılacakları her an yerinde inceleyin yoksa olası bir Bingöl veya Adana depremi İlimizde yeni bir acı facia daha yaşatır. Kimsenin bize bir acı daha yaşatmaya hakkı yoktur. Yönetenlerimiz sorumlu ve mesuldürler. Öncelik onarılacak binaların ve onaracak firmaların sıkı kontrol altında denetlenip, uygunluk belgesiyle belirlenmesi sonra işlerini yapmalarını takip organize denetlemek; yönetenlerin sorumluların boynunun borcudur.
İkinci sırada şehrin imar planı gelir gelmez insanların disiplinli ve kontrollü şekilde yerlerini yapmaları sağlanmalı ve şimdiden tedbir organizasyon işlerini yapıp kurulacak teknik kurulun bilgisi dışında çivi çakılmamalıdır. Kamuda da şimdiden planlama yapılırsa hantal değil, çevik bir kontrol takip ekibi, atik çevik kamu adının yüz akı olur. İlerde bakın demiştik demememiz için tarihe not düşüyor. Herkesi risk almaya inisiyatif kullanmaya ve işlerini süratle ve layıkıyla yapmaya davet ederiz."dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.