1. HABERLER

  2. BÖLGE
  3. Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi' projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı..

A+A-
Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

SaÄŸlam bir aile yapısı ile saÄŸlık bir toplumun temelini oluÅŸturmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ni geçtiÄŸimiz aylarda hayata geçirerek Aile ve Gençlik Fonu kurulmuÅŸtu. Bu nedenle, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve geliÅŸimleri ile giriÅŸimlerine destek saÄŸlanmasına yönelik kaynağın oluÅŸturulması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kurulmuÅŸtu.
Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha saÄŸlam bir temele oturmasına yardımcı olmak için baÅŸvurusu onaylanan çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eÄŸitim ve danışmanlık hizmetleri saÄŸlanacak. Adıyaman, Gaziantep (Ä°slahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, KahramanmaraÅŸ ve Malatya illerinde pilot olarak baÅŸlatılan proje ile genç çift adaylarına 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi verilecek. 15 Åžubat 2024 itibarıyla alınmaya baÅŸlayan baÅŸvurulardan Adıyaman’da 24 çiftin baÅŸvurusu onaylandı. BaÅŸvurusu onaylanan çiftler Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde eÄŸitime alındı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, Müdür Yardımcısı Ä°smail YetiÅŸ, Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Hulusi Kara eÄŸitime katıldı. EÄŸitim Uzmanı Murat Sertpolat tarafından gençlere eÄŸitim verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, eÄŸitimden önce yaptığı açıklamada, “Sizler aslında hayatın gen güzel kararını vererek, evlilik kararı almışsınız. Hayatta yeni bir baÅŸlangıç, yeni bir süreç kararı alarak en güzel kararı verdiniz. Bakanlık olarak almış olduÄŸunuz bu güzel kararı desteklemek ve bu birlikteliÄŸinizi, beraberliÄŸinizi mutlu bir ÅŸekilde, saÄŸlıklı bir ÅŸekilde devam ettirebilmeniz için ve destek olmak için bir proje baÅŸlattık. Biz bu proje kapsamında sizleri iki yönüyle destekliyoruz. Birincisi maddi anlamda sizi destekliyor olacağız. Belli bir miktarda ekonomik destek veriyoruz. Bu destek 2 yıl geri ödemesiz, geri kalan iki yılında eÅŸit taksitlerle geri ödenecek. Öte yandan sizleri hem eÄŸitim hem de danışmanlık yönüyle destekliyor olacağız. Amacımız toplumun temeli olan, geleceÄŸimizin teminatı olan sizlerin baÅŸlatmış olduÄŸu bu aile yapısının saÄŸlıklı bir ÅŸekilde ileriye gitmesi, saÄŸlıklı bir ÅŸekilde gelecek nesillere aktarılmasıdır” diye konuÅŸtu.
Kredisi onaylanan gençler ise deprem sonrası maddi olarak zorluk içerisinde olduklarını ve bu kredinin mutlu bir yuva kurmak adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.