1. HABERLER

  2. BÖLGE
  3. Uzmanından; O bölge için büyük deprem beklemiyoruz

Uzmanından; O bölge için büyük deprem beklemiyoruz

Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür, Geçtiğimiz gün 4.1 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Van ile ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, “Bu yörede büyük deprem beklemiyoruz” dedi. Yöre halkı bu haber ile rahat nefes aldı..

A+A-
Uzmanından; O bölge için büyük deprem beklemiyoruz

Geçtiğimiz gün Van’ın Mollakasım bölgesinde deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Deprem yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem sonrası halk panik ve korku yaşadı. Van’da meydana gelen depremin ardından Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Deprem Uzmanı Görür yaptığı açıklamada “Bu yörede büyük deprem beklemiyoruz" dedi. 2011 yılında Van’da büyük bir deprem meydana gelmiş ve birçok kişi yaşamını yitirmişti.

Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;
"Van Mollakasım’da 4,1 deprem oldu. Deprem muhtemelen Van Fay Zonunda. Bu bölge sürekli yükseliyor. 2011 yılında bu fay zonunda 7,2 deprem oldu. Bu yörede büyük deprem beklemiyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.