1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Başkan Karakaya: Tutdere'nin ilk adımları bizleri sevindirdi

Başkan Karakaya: Tutdere'nin ilk adımları bizleri sevindirdi

KKTC'den gelen Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Adıyaman'da ziyaret ettikleri yeni belediye başkanı Tutdere’nin yaşananları .

A+A-
Başkan Karakaya: Tutdere'nin ilk adımları bizleri sevindirdi

Adıyaman’da, ardından milletvekili olduğu dönemde Kıbrıs’ta kendilerini ziyaret ettiğini belirttiği Abdurrahman Tutdere’nin Adıyaman Belediye Başkanı seçilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti.
Karakaya,"Belediye başkanının seçildiğine aslında sevindik çünkü belli başlı idealleri olan ve bu idealler doğrultusunda da yılmayacak bir etki vermişti bize, öyle bir gücü vardı. Onu algılayabiliyorsun, ‘Allah'ın işi kaderdir’ deyip geçen bir insan olmadığını burada dernekte görüştüğümüzde ben algılayabilmiştim." dedi.
Bir grup Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üyesi, İsias Otel davasının 26 Nisan Cuma günü görülen ikinci duruşması için gittikleri Adıyaman'da şehrin yeni belediye başkanı Abdurrahman Tutdere’yi makamında ziyaret etmişti.
Adıyaman dönüşü, görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki odasında MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan'a Tutdere ile yaptıkları görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ruşen Yücesoylu Karakaya, rezerv alan ilan edilen ve özel mülk olan İsias Otel enkaz alanına da, mümkün olması durumunda okul ya da bir eğitim merkezi yapılmasının gönlünden geçtiğini söyledi.
Karakaya, Tutdere ziyaretine ilişkin şunları söyledi:
"Adıyaman'a bu gittiğimizde, bu kez biz onları ziyaret edelim dedik. Aynı zamanda da bir amacımız daha vardı belediyeye gitmekle, orada Adıyaman'da olan şehitlikleri ziyaret etmek istedik ve bizi götürmesini istedik. Görüşmemiz çok verimli geçti.
Sürdürdüğümüz mücadele bir siyasi bir olay değil, burada insan hayatından bahsediyoruz ve belli başlı şeylerin değişmesinden… İşte deprem suçlularının olası kastla yargılanıp, neyse cezası onu alması gerek diyoruz, savaşımız budur aslında, ki bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için.
Ziyaretimizi gerçekleştirdiğimizde, kendisiyle de tekrar bunları konuştuk.
Bizim için bu noktadan sonra kim gelirse gelsin, hangi partiden hangi belediye başkanı olursa olsun, Adıyaman özelinde ve diğer illerde, ne yapılacağıdır önemli olan, buna cevap verebiliyorsa bir başkan, o zaman deriz ‘Tamam bu bir şeyler yapıyor."
"Yapı ruhsatlarının verilmesini bir nebze olsun zorlaştırıldığını söyledi"
"Adıyaman Belediye Başkanı'nda da şöyle bir şey oldu, kendisi mesela bu yönetmeliklerin eksikliğinden bahsetti ve bundan dolayı ellerinin, kollarının bağlı olduğunu ve çoğu izni, aslında istemeseler de vermek zorunda olduğunu söyledi. Ama şöyle farklı bir şey yapmış göreve geldi geleli; 70 maddelik bir doküman oluşturduğunu söyledi ve bazı izinlerin, yapı ruhsatlarının verilmesini bir nebze olsun zorlaştırıldığını söyledi. Bu bizim için bir adımdır, bu demektir ki, değer veriyorsun insanlara. Bu olaylardan, Adıyaman'da yaşananlardan bir ders çıkarıldı ve bununla ilgili adımlar atıldı. Bunun bir ay içerisinde yapabiliyor olması bence çok değerli. Yani net de söyledi; ‘70 maddelik bir doküman hazırladık.’ dedi. ‘Bu dokümanlarla, bize sürekli başvurular geliyor.’ dedi. ‘Özellikle yıkım alanları temizlendi artık yeniden yapılanmaya gidilecek, ama yeniden yapılanmaya gidilirken, bazı şeyler daha da gözden geçirilecek.’ dedi ve bunun için adımlar attığını söyledi. Bu bence sevindirici bir noktaydı."
"Okul ya da eğitim merkezi yapılması anlamlı olur"
"Sonra biz ona görüşmemizde İsias’ı sorduk. Çevresinin çevrildiğini ve oraya ne planlandığını, kendisinin bu konuyla ilgili bir bilgisi olup olmadığını sorduk. Oranın özel bir alan olduğunu -çünkü özel bir mülk orası- rezerv edildiğini söyledi ve neden olduğunu, oraya ne yapılacağını araştıracağını ve bize bilgi vereceğini söyledi. Bu bizim için önemlidir. Ne olursa olsun engel olacağız oraya bir şey yapılmasına ve bu konuda çok kararlıyız aileler olarak.
Bazı ailelerin anıt fikirleri var ama ben de şöyle düşünüyorum, anıt yerine oraya bir okul dikilirse, okul yapılırsa ya da bir eğitim merkezi yapılırsa hem de ücretsiz, çok daha anlamlı olur çocuklarımız adına diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi özel bir alan o da araştıracak, belediye başkanı araştıracağını söyledi ve herhalde bu gittiğimizde yine konuşacağız bu konuyla ilgili. Kendisiyle telefonda da konuşabiliriz, o bağlantımız da vardır, bunun bilgisini verecektir bize.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.