1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. CHP Veli Ağbaba; “Tütünle ilgi Jonnny’e evet ,Abuzer’e hayır diyorsunuz”

CHP Veli Ağbaba; “Tütünle ilgi Jonnny’e evet ,Abuzer’e hayır diyorsunuz”

“Malatya ve Adıyaman’dan seçim intikamı mı alınıyor”.

A+A-
CHP Veli Ağbaba; “Tütünle ilgi Jonnny’e evet ,Abuzer’e hayır diyorsunuz”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman ve Malatya’da çiftçilerin önemli geçim kaynakları arasında bulunan tütün ambargosunu eleştirdi. Ağbaba, AK Parti’nin Adıyaman ve Malatya’dan tütün üzerinden intikam aldığını söyleyerek, bununla mücadele edeceğinin altını çizdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar partisi AK Parti’yi tütün yasağı üzerinden eleştirdi. Ağbaba, iktidarın ‘ekmesi serbest, satması yasak’ ettiği tütün için Meclis’te mücadele edeceğini söyledi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, X (Twitter) hesabından yaptığı videolu paylaşımda Malatya ve Adıyaman çiftçisinin önemli geçim tarım ürünü olan tütün için sesini yükseltti. Ağbaba, AK Parti’yi sert sözlerle eleştirirken,
“AK Parti iktidarının depremin vurmuş olduğu Malatya ve Adıyaman’dan adeta seçimden dolayı intikam alıyor. Adıyamanlı ve Malatyalı çiftçinin üretmiş olduğu tütünü otobüsle de götürse kendi aracıyla da götürse el koyuyor. Kargo’daki tütünlere el koyuyor. Maalesef adeta bir intikam alıyor. Kardeşim bu yerli ve milli tütünümüz. Adıyamanlı ne yapsın? Malatyalı ne yapsın? Uyuşturucu mu bu, esrar mı, eroin mi bu? İnsanların alın teriyle çoluğunu çocuğunu geçindirmeye çalıştığı bir ürün. Sen bunun ekmesini serbest bırakıyorsun, satmasını yasaklıyorsun. Böyle bir anlayışa da yuh diyoruz ve bunla ilgili de mecliste uğraşacağım. Adıyamanlılar merak etmesin, Adıyaman için Malatya için çalışacağım. Onlara sahip çıkmaya devam edeceğim. Amerikada’ki Coni’nin sigarası serbest, Adıyamanlı, Malatyalı Abuzer adayının üretmiş olduğu tütün yasak. Bununla mücadele edeceğim. Maalesef büyük bir intikam peşinde AKP hem Abdurrahman Tutdere’den hem Malatya’dan intikam almaya çalışıyor. Doğanşehir’den intikam almaya çalışıyor. Bunun için uğraşacağıma hem Malatyalılar, Doğanşehirliler, Adıyamanlılar bilsinler.”

Malatya söz

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.