1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyaman'da avlanma yasağı başladı

Adıyaman'da avlanma yasağı başladı

Adıyaman'da her yıl balıkların ve diğer su ürünlerinin üreme dönemi olan 01 Nisan- 30 Haziran 2021 tarihleri arasında baraj, göl, gölet ve akarsularda her türlü su ürünlerinin avlanması yasaklandı..

A+A-
Adıyaman'da avlanma yasağı başladı

1380 sayılı Su Ürünleri kanunu, yönetmeliği ve su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğler gereğince Adıyaman il sınırları içinde 01 Nisan - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacak. Yasak kapsamında balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunlu olup ayrıca avlanma yasağı süresince gemilerde ve istihsal yerleri civarında istihsal vasıtası bulundurulamayacağı belirtildi.

Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaklandı.

Uymayanlara cezai işlem uygulanacak

Açıklamada 'Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il/ilçe müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il/ilçe müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. Av yasağından önce avlanılan ve stok tespiti yaptırılan içsu balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmesi zorunludur. Avlanma yasağı süresince bu hükümlere uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulanacaktır' denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.