1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Aydın; 6.868 Hektar Topraklarımız Suyla Buluşmaya Az Kaldı

Aydın; 6.868 Hektar Topraklarımız Suyla Buluşmaya Az Kaldı

Hasan Kaya (Gerçek) - Koçali ve Gömükan Barajlarının yapı ve Ana İletim Hattı ve Sulama İnşaatlarına başladı..

A+A-
Aydın;  6.868 Hektar Topraklarımız Suyla Buluşmaya Az Kaldı

 

Koçali Barajı Sulaması ile 21.605 hektar, Göm ikan Barajı ve Sulaması ile toplam 6.868 hektar alanı suya kavuşturacak. İşin süresi 1000 gün olarak belirlendi yani 3 yılda tamamlanması öngörülen projelerin Ana İletim Hattı ve Sulama İnşaatlarına başlanması hususunda AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın açıkladı.

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Adıyaman’ımızın öncelikleri arasında yer alan ve büyük önem verdiğimiz sulama çalışmaları ve yatırımlarında da her geçen gün yeni bir hamle, yeni bir gelişmeyle hemşerilerimizin karşısına çıkmaktan gururluyuz, mutluyuz.”dedi.

Aydın; “Daha önce yapılacağını duyurduğunuz söz konusu  ihalelerin değerlendirme süreçleri sonuçlanarak, kesinleşmiş bulunmaktadır. Bu bağlamda hâlihazırda baraj inşaatları devam etmekte olan Koçali Barajı ve  Gömükan Barajı'nın şimdi de sulama inşaatları yapılacak.”dedi.

Aydın; Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı ihalesi 29.06.2020 tarihinde  yapılmış olup, ilgili firma ile 176.869.350,57 TL bedelle 29.12.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu işin 08.01.2021 tarihinde yer teslimi yapılmış olup, iş bitim tarihi 29.12.2022'dir.

Adıyaman Kahta Koçali Barajı Ana iletişim Hattı ve Sulaması inşaatı" ihalesi 29.06.2020 tarihinde Yapılmıştır. İhaleyi alan ilgili firma ile de 614.507.241,61 TL bedelle 01.02.2021 tarihinde sözleşme imzalanacaktır. işin süresi 1000  gün olarak belirlenmiştir. Bu önemli yatırımların tamamlanarak topraklarımızın suyla, rahmetle, bereketle kavuşacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Adıyaman’ımız ve ilçelerimizde sulama anlamında tek karış toprak kalmayana kadar çalışmalarımız önceden olduğu gibi her daim devam edecektir.

 Özellikle sulama ve tarımda çağ atlayan bir Adıyaman olma noktasında atılan bu adımlar ilimizde ve ilçelerimizde sonuna kadar devam edecek olup, çitçimizin yüzünü güldürmek için, bereket için, rahmet için gayretlerimiz olanca hızıyla sürecektir. Adıyaman’ımız için her alanda olduğu gibi, bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMIRLI, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle, emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Koçali ve Gömükan barajlarının sulama inşaatlarının şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.