1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta İcra Dairesinin ilanlarından halk habersiz

Kahta İcra Dairesinin ilanlarından halk habersiz

Kahta İcra Dairesi tarafından yayınlanan ihale ilanlarına vatandaşlar haberdar olamıyor..

A+A-
Kahta İcra Dairesinin ilanlarından halk habersiz

İlanların, mahallinde yayınlanan gazetede yayınlamayan Kahta İcra Dairesi, ilanları ulusal gazetelerde veya Mahallinde yayınlanmayan gazetelerden yayınlandığı için halkın haberi olmuyor. Bu durum, alakadarların mağdur olmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Kahta İcra Dairesi tarafından yayınlanan ihale ilanlarından haberdar olmadıklarını ifade eden vatandaşlar, bu durumun bir an önce düzeltilip, kolaylıkla haberdar olabilecekleri durumda yayınlanmasını istiyor.

Mahallinde yayınlanmayan ilanlar halk arasında çeşitli dedikodulara neden olmaktadır diyen vatandaşlar, “Kahta ilçe merkezinde yayınlanan ve geniş okuyucu kitlelerine ulaşan gazetede bu ilanların yayınlanmaması, bu ilanların adeta duyulmaması isteniyor hissi bizde uyandırmaktadır. Bilerek veya bilinmeyerek Kahta İcra Dairesinin yaptığı bu yanlışın bir an önce düzeltilmasini istiyoruz” şeklinde konuştular.

Kamu İhale Kanununun 13. Maddesinde ifade edildiği gibi; ilanın, ihalenin ve işin yapılacağı yerde çıkan gazetelerin en az birinde yayınlanması gerekiyor. Öte yanda İcra ve İflas Kanunu’nun 114. Maddesinde, ihale yapılırken icra memurluğunca alakadarların menfaatlerine en muvafık (uygun) geleni nazarı dikkate alınarak tayin olunur, denilmektedir.

İcra ilanlarında haberdar olamadıklarını ifade eden vatandaşlarımızın bu haklı taleplerini, Kahta İcra Dairesi tarafından dikkate alınacağını bekliyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.