1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Ziraat Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kahta Ziraat Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kahta Ziraat Odası Haziran ayı meclis toplantısı Ahmet Fatih Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi..

A+A-
Kahta Ziraat Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, meclis toplantısında; sulama projelerin bir an önce bitirilip sulama tarıma geçilmesi üründe kaliteli ve yüksek verim elde etmek için sulama projenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiÄŸini ifade etti. 

-"HUBUBAT VE BAKLÄ°YAT HASADINDA REKOLTENÄ°N ALTINDA VERÄ°M ALINDI"

Turanlı, mevsimin aşırı yağışlı geçmesine raÄŸmen hububat ve bakliyat hasadında umulan rekoltenin altında olmasının üreticileri maddi olarak zayıf bıraktığını kaydetti.

Tarımsal desteklemelerin çiftçilerin hesabına bir an önce yatırılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı çiftçilerimize bir nebze olsun ekonomik bazda katkı saÄŸlayacak olan tarımsal desteklemelerin bir an önce çiftçilerimizin hesaplarına yatırılmalıdır. Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı bahçelerde yaÅŸanan 50 bin badem aÄŸacın kuruması sonucunda badem diyarında badem üreticilerimizi üzmüş bulunmaktadır. Çiftçilerimizin bademde umudunu yitirmemesi ve bahçeciliÄŸe yönelmesinin devamı için, yaÅŸanan bu çiftçi maÄŸduriyetin giderilmesi için çiftçilerimize fidan konusunda devletimizden badem fidan yardımını bekliyoruz." dedi.

Kahta Ziraat Odası haziran ayı meclis toplantısına katılan Adıyaman TMO Åžube Müdürü Ramazan YavaÅŸ ise meclis üyelerine lisanslı depoculukla ilgili hububat ve bakliyat ürünlerin alımı konusunda üreticilerin izleyeceÄŸi yol hakkında bilgi verdi.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.