1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kavak; Barajlar Kahta’nın kaderini değiştirecek

Kavak; Barajlar Kahta’nın kaderini değiştirecek

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak: .

A+A-
Kavak; Barajlar Kahta’nın kaderini değiştirecek

Kahta’nın verimli topraklarını cazibeli suya kavuşturacak olan Büyükçay Barajı’nın 25.03.2021 tarihinde kat’i yapım ihalesine çıkacağını hatırlatan İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak, “Yapımı devam eden Koçali Barajı ve yapımına başlanacak Büyükçay Barajı ile birlikte Kahta’nın kaderi değişecek” dedi.

Yapımı devam eden Koçali Barajı’nın yanı sıra, Büyükçay Barajı’nın yapılmasıyla birlikte, Kahta’nın verimli topraklarının önemli oranda cazibeli suya kavuşacağını belirten İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak, “Verimli topraklarımızın suya kavuşması ile birlikte, özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında büyük atılımlar gerçekleşecektir. Bu yeni ivme, sürekli dışarıya göç veren ilçemizi, dışarıdan göç alan bir yer haline getirecektir.”

Özellikle pandemi süreci ile birlikte, tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Kavak, “AK Parti hükümetimizin işbaşına gelmesiyle birlikte, birçok alanda olduğu gibi, özellikle tarım alanında da çok büyük yatırımlar yapıldı. Barajlar, göletler, değişik sulama sistemleri devreye sokularak tarımda çeşitlilik ve verimlilik getirildi. İlçemiz için de hayati öneme sahip Koçali ve Büyükçay Barajları on binlerce dönüm araziyi suya kavuşturacaktır. İnsanlarımız, doğup büyüdükleri bu kadim topraklarda dışarıya göç etmek zorunda kalmayacaklardır. Ürünler bereketlenecek ve çeşitlenecektir. Gelişen tarım ile birlikte, tarıma dayalı sanayi yatırımları da istihdam alanları sağlayacak, böylelikle işsizlik sorunu da en aza inmiş olacaktır.”

Büyükçay Barajı Projesini tozlu raflardan çıkarıp sulama ünitelerinin planlama, etüt, proje, ÇED, ön yeterlilik ihalesi ve nihayetinde kat’i yapım ihalesi aşamasına getiren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı sayın Ahmet Aydın’a teşekkür ediyorum. İl ve ilçelerimize güzel hizmetleri kazandıran tüm milletvekillerimize ve emeği geçen tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.