1. HABERLER

  2. SAÄžLIK
  3. Gölbaşı'nda ilk defa perkütan nefrostomi takıldı

Gölbaşı'nda ilk defa perkütan nefrostomi takıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Devlet Hastanesi'nde bir hastaya İki böbreğine de perkütan nefrostomi takıldı..

A+A-
Gölbaşı'nda ilk defa perkütan nefrostomi takıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Devlet Hastanesi'nde mesane tümörü olan ve tıkanıklığa baÄŸlı böbreklerinde çift taraflı hidronefrozu(geniÅŸleme – ÅŸiÅŸme) olan hastanın, böbrek yetmezliÄŸine girerek böbreklerini kaybetmemesi ve diyaliz hastası olmasının önlenmesi için iki böbreÄŸine de perkütan nefrostomi takıldı. BaÅŸarılı geçen operasyon sonrası hastanın böbrek deÄŸerleri normale dönerek, böbrek yetmezliÄŸi geliÅŸiminin önüne geçildi.
Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirilen, genellikle üniversite hastaneleri ya da eğitim araştırma hastanelerinde uygulanan bu özellikli ve detaylı işlemin başında Radyoloji Uzmanı Dr. Zekai Emre Sevgilioğlu ve Üroloji Uzmanı Dr. Osman Coşkun yer aldı.
Operasyon sonrası deÄŸerlendirmede bulunan Radyoloji Uzmanı Dr. Zekai Emre SevgilioÄŸlu ve Ãœroloji Uzmanı Osman CoÅŸkun; “Hastanemize baÅŸvuran ve yapılan kontrolleri sonrasında mesane tümörü nedeniyle her iki böbreÄŸinde hidronefroz geliÅŸen, böbreklerini kaybetme riski bulunan hastanın yapılan kontroller sonrasında kaybedecek zamanı olmadığı göz önüne alındığında hızlıca operasyonu planladıklarını, görüntüleme cihazları rehberliÄŸinde her iki böbreÄŸin cilt yoluyla drenajını saÄŸlayacak sistemi birlikte baÅŸarıyla yerleÅŸtirildi”dediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.