1. HABERLER

  2. SAĞLIK
  3. Paralar Geri Ödenecek Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Paralar Geri Ödenecek Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Resmi Gazete'de yayımlandı: Paralar iade edilecek! Koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirler kapsamında kesilen para cezaları geri ödenecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi, koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirler kapsamında yazılan cezalara ilişkin yapılan itirazın karar metni Resmi Gazete'de yayımlandı..

A+A-
Paralar Geri Ödenecek Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Anayasa Mahkemesi kararına göre, salgın sürecinde ödenen maske takma zorunluluğu ve diğer yasaklara ilişkin idari para cezaları geri alınabilecek.

Yayımlanan kararda, "Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez." ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE oyçokluğuyla karar verildi" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.