1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Başkan ÇETİNKAYA; ' Ak Parti algı siyasetiyle yıpranamayacak, Sizi hizmete davet ediyorum'

Başkan ÇETİNKAYA; ' Ak Parti algı siyasetiyle yıpranamayacak, Sizi hizmete davet ediyorum'

Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Osman ÇETİNKAYA; " Birçok konuda algı oluşturmak isteyen, Mevcut belediye başkanı, 2019 yılında seçilen ve yaklaşık 4,5 yıl geçmişine rağmen ve Dört buçuk yılı zarfında yaptığı gibi, bugün yine hizmet yerine, algı siyasetine başvurmuştur."dedi..

A+A-
Başkan ÇETİNKAYA; ' Ak Parti algı siyasetiyle yıpranamayacak, Sizi hizmete davet ediyorum'

Geçen gün belediye meclis kararını değerlendireni Kahta Belediye Başkanı İ, Yusuf Turanlı; "Kahta Belediye Meclisinin 07.09.2023 tarihli Eylül ayı olağan toplantısının ikinci birleşim toplantısında, Ak Partili ve bağımsız Meclis üyeleri hukuka aykırı bir şekilde salt siyasi saiklerle ek bütçe talebine red oyu vererek belediyenin ilçeye hizmet yapması engellendiği beyanında bulunmuştu.

Bu konu ile ilgili Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya; Biz Ak Parti grubu olarak bugüne kadar meclise gelen bütçeler dahil gündem maddelerinin çoğunu, Kahta halkımızın menfaatini hedefleyerek onayladık.
Ama buna rağmen hala” Ak Parti grubu beni engelliyor “ algısı ile kamuoyunu yanıltmakta, yalanının arkasına saklanıp idarecilik becerisizliğini örtmeye çalışmaktadır."dedi.
ÇetinKAYA; Kıymetli Kahta halkımız bilmeli ki ;
Biz ak parti grubu olarak sadece 2022 yılında 188 Milyon,
2023 yılında ise 293 milyonluk bütçeyi onayladık.
1 Eylül itibarı ile 2023 bütçesinden 270 milyonluk harcama bilakis başkan tarafından yapılmıştır.
Ak Parti grubu olarak yaklaşık son bir buçuk sene içinde mevcut başkana 481 milyon TL harcama yetkisi verdik.Süreci incelediğimizde 481 milyonluk bütçenin 458 milyonunu belediye başkanının harcadığını görmekteyiz."dedi

Başkan ÇETİNKAYA; "Kıymetli Kahtalı hemşerilerimiz, Ak Parti cenahı olarak biz gerçekleşen bu harcamaların yetkisini mevcut belediye başkanına verirken;
Yavuz Selim ve Girne mahallelerini duman altında bırakan Kahta Belediyesinin çöp döktüğü alanın her yıl yanması ve halk sağlığımızın tehdit edilmesi için vermedik.
Bütçeyi harcama yetkisinde sayın başkana onay verirken. Milyonluk yatırım yaparak ilçemize kazandırdığımız arıtma tesisine rağmen Kâhta halkımıza çamurlu ve tüketime uygun olmayan sözde içme suyunun bu şartlarda verilmesi içinde onay vermedik.
Biz bu harcama yetkisini verirken Kahta’mızın gerek sokakları çöplükten , pislikten geçilmez hale gelsin diye yahut Kahta'mızın yollarının çukurlardan geçilmez hale gelsin diye vermedik.
Ayrıca, kaçak yapılarla istikbalde yaşanacak bir depremde bu şehrin kimseye mezar olması içinde vermedik. Biz Mevcut belediye başkanına bu parayı;
Kahta'ya daha temiz bir hava , Daha temiz bir su,Daha temiz sokaklar,Düzgün yollar,Yeşil alanlar ve mesire alanları oluşturulsun çevre korumasıyla halk sağlığı korunsun diye verdik. Biz bu bütçeyi fakir ve hakir görünenler kollasın ,sahip çıkılsın diye verdik. Başarısızlığının üstünü örtmek için bahaneler aramaktadır. Ama hemşerilerimiz artık her şeyin farkında olduğu için algı çalışmaları karşılık bulmamaktadır.
Sayın Belediye başkanı halkın takdirine bırakıyoruz ifadesiyle yaptığı paylaşımlarla oluşturmak istediği “AK PARTİ SOSYAL YARDIM KARTLARINA YARDIM YATIRILMASINI İSTEMİYOR “ algısını ret ediyor.
SOSYAL YARDIMLAŞMA marifetiyle ihtiyaç sahiplerine en doğru ve en hızlı şekilde ulaşan ,sahiplenen ve destekleyenin partimiz olduğunu tekrar hatırlatmaktayız.
Ancak, hem partimiz hem de Kahta’da yaşayan vatandaşlarımız mevcut belediye yönetiminin DEPREMZEDELER İÇİN ne tür yardım ve hizmetlerde bulunduklarını merak etmektedir. Oysa biz bütçeyi onaylarken olası bir ihtiyaçta halkımıza bu bütçenin harcanması için onay vermiştik. Büyük felaket geçiren Kahta ve Adıyaman halkımıza bir sıcak çorba dağıtabilsin diye onay vermiştik.

"Makarnacı diyerek" ihtiyaç sahiplerini küçümseyen bir ideolojik ittifakın, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istemesi ve bunu sözde "Ak Parti tarafından ret" edildiğinin beyanı BİR AKIL TUTULMASIDIR.
Ak Parti sosyal devlet bilinciyle SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI marifetiyle yardımlarını sürdürecektir.
En kötü günlerde bu halka bir tas çorba ikram edemeyenlerin bugün kalkıp, SOSYAL YARDIM KARTI adı altında seçmen hedefine, ihtiyaç sahiplerini koyması siyaset etiği ile bağlaşmamaktadır.
Ayrıca; BELEDİYE MECLİSİ’NDEN şöyle bir talepte bulunayım nede olsa kabul edilmeyecek mantığı ile gündemine sadece siyaset alan Belediye başkanı iddialarında haklıysa GÜNDEMSİZ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ geçmiş belediye meclis toplantılarında BÜTÇE OLUŞTURMAK İÇİN, neden bir gayret sarf edip, bir girişimde bulunmadı.?
Kahta Belediye Meclisi Ak Parti gurubuna rağmen yaz aylarında ilaçlama adı altında milyonluk alımlar tertip eden, tonlarca çay şekeri alımı yapan i.Yusuf TURANLI Bütçenin yetmeyeceğini SOSYAL YARDIM KARTI gibi bir çok kalemde, belediyenin yetersiz kalacağını bilmiyor muydu.?
Olmayan imkânları talep etmek siyasetten ibarettir. Ancak bu siyaset hizmet bekleyen halkımıza büyük bir ihanet içermektedir.
Değerli hemşehrilerim;
Biz Ak Parti grubu olarak ret edilen gündem maddeleri ile ilgili olarak gerekçelerimizi her zaman açıkladığımız gibi bugün de ret ettiğimiz ek ödenek ile ilgili maddeyi açıklıyoruz.
Plan ve bütçe komisyonu üçü Ak Parti’den, ikisi de Saadet Partisinden olmak üzere beş üyeden oluşmaktadır. Ak Partili iki komisyon üyemizin birisinin taziyesi, diğerinin de hastası olması nedeniyle, mazeret dilekçeleri başkanlığa verilmişti.Ancak mevcut başkan bunu kabul etme lütfünde dahi bulunmamıştır.
Bunun üzerine meclis toplantısının bir kaç gün ertelenip komisyonun raporunu hazırlaması için süre istendi, buna da ne yazık ki olumlu cevap verilmedi. Meclis idaresine aykırı bir istekle belediye başkanı “ Bizim getirdiğimiz bütçeyi hiç itiraz etmeden onayların , sene sonunda denetim komisyonunda ödemelerimizi incelerseniz. “ talebinde bulunmaktadır.
Sayın başkan son iki yılda ki, denetim raporunda belirlediğimiz; Hangi konuda gerekeni yaptınız?
2021 yılında denetim komisyonu raporunda geçen maddelerle ilgili olarak herhangi bir sorumlu buldunuz mu.?
2021 yılı denetim raporunda geçen yaklaşık 15 ton şekerin,
5 ton çayın,
8850 kişiye vermiş olduğunuz yemeğin,
117.000 tl lik kuruyemişin,
151.000 TL lik tatlının sorumluları ile ilgili ne gibi bir işlem başlattınız.

Doğrudan alımlarınızın tamamına yakınını eşik değerlerin altında, bilerek bırakarak belediyemizi uğratmış olduğunuz zarar ile ilgili sorumlu bulabildiniz mi.?
2023 yılı içerisinde yaklaşık 10 milyon TL lik Haşere ile mücadele için aldığınız ilaç alım ihalesini yaparken, Ak Parti meclis üyelerimizin bütün uyarılarına rağmen Yanı başımızdaki Adıyaman’ın yüzölçümü yaklaşık 4 kat, Kâhta’dan büyük olmasına rağmen 4 milyona ihaleye çıkarken hiçbir sorumlu buldunuz mu?
Belediyenin sosyal kart uygulaması ile ilgili komisyon kuralım teklifine neden olumlu yanıt vermediniz?
Toplanmayan çöpler, Akmayan sular akınca da çamurlu akan su ve çöp alanındaki söndüremediğiniz yangın ile ilgili sorumlu bulabildiniz mi.?
Deprem döneminde yerle yeksan olmuş başta il merkezimize ve hemşerisine 1 kap çorbayı neden çok gördünüz?
Plan ve bütçe komisyonun çalışamadığı için rapor hazırlayamamış olması ve yukarıda açıklamış olduğumuz sebepler olmasına rağmen tüm iyi niyetimizle artan maaşlar nedeniyle personel ve sigorta giderlerini kabul edeceğimizi beyan etmiştik.
Bunun üzerine başkan buradan bir mağduriyet çıkarmak için; Belediye avukatına ve muhasebe müdürüne, meclisin bütçeyi kısmen onaylama ve başkanın sunduğu rakamları değiştirme yetkisinin olmadığını konusunda açıklama yapmalarını istemiştir.
Sonuç olarak Sadece son bir buçuk yılda, 481 milyon bütçe
Bütçe göz önünde bulundurulduğunda ne yazık ki; Kahta hak ettiğini ve payını mevcut belediye başkanından alamadığına üzüntü ile şahitlik etmekteyiz.
Algı operasyonuyla, Ak Parti’nin Kâhta’da yardım yapmak istemediği algısı oluşturmak isteyenleri SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA davet ediyor. Yapılan yardımların istatistiklerini incelemelerini öneriyoruz. Bu halka hizmet konusunda kendilerine de örnek teşkil edecektir.
Ayrıca Sayın başkanın gündemi Kâhta halkının gerçek ihtiyaçları ve seçim döneminde verdiği vaatleri olmalıdır.
Ak Parti algı siyasetiyle yıpranamayacak kadar tecrübeli ve güçlü bir parti olduğunu, hatırlatır sayın başkanı hizmete davet ediyoruz." Şeklinde konuştu


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.