1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Başkan ÇETİNKAYA; Yerel seçimlerde zaferle çıkacağız

Başkan ÇETİNKAYA; Yerel seçimlerde zaferle çıkacağız

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. 14-28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden hemen önce, AK Parti Kahta İlçe Başkanlığına atanan ve gösterdiği performansla ekibi ile birlikte sandıkta büyük başarı elde ederek, genel merkezin dikkatini üzerine çeken Osman Çetinkaya, gündem ile ilgili ve yaklaşan yerel seçimleri konuştuk..

A+A-
Başkan ÇETİNKAYA; Yerel seçimlerde zaferle çıkacağız

(Kahta Gerçek) 6 Şubat günü deprem felaketi yaşandı. Adıyaman başta olmak üzere, Kahta merkez ve köylerde de yıkımlar ve ölümler meydana geldi. Depremden sonra Kahta ve köylerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz.


(Başkan ÇETİNKAYA)
Hepimizin malumu yaşanan deprem asrın felaketi diye nitelendirilen bir felaket idi. Bir mahşeri gördük. Özellikle Adıyaman merkez ve Gölbaşı ilçemiz depremden çok etkilendiler. Kahta olarak da biraz daha şansı olduk. Adıyaman merkeze ve Gölbaşı ilçemize göre buna şükür diyoruz. Depremde hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Depremin ilk anından başlamak üzere, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz tüm imkanları seferber etmiş, halkımızın mağduriyeti en aza indirilmiştir. Taktir edilir ki, depremin boyutu ve etkilediği alanı düşündüğümüzde bir takım eksiklikler mutlaka olmuştur. Ancak, ülkenin tüm imkanları seferber edilmiştir. Şuanda depremle ilgili yaralarımızı hızlı bir şekilde sarıyoruz. Özelikle konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor. Hem Kahta’da hem de Adıyaman’da. Kahta ilçemizde 300’e yakın konut teslim edilecek. Adıyaman’da ise Her ay 250-300 konut teslim edilecek. Konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor. Özelikle Depremzede vatandaşlarımızdan biraz daha sabır rica ediyoruz. Eleştirmekten haklılar, yerlerinden oldular, evlerinden oldular çok zor bir süreç oldu. Bunu kelimelerle anlatmak zor gerçekten. Allah Bir daha böyle bir felaket yaşatmaz inşallah. Şu anda özelikle kırsal kesimde konteynerlerde ilgili bir sıkıntımız kalmadı.

(Kahta Gerçek) Köylerimizde durum nasıl? Vatandaşlarımız ne zaman evlerine kavuşacaklar?

(Başkan ÇETİNKAYA) Köylerimizde köy evleri hızlı bir şekilde yapımına başlandı. Bazı kriterler ve vatandaşlarımızın yer konusunda yaşadığı kararsızlıklar nedeniyle bazı gecikmeler oldu. Narince bölgesinde köy evlerimiz hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Aşağı köylerimizde de hızla yükseliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; vatandaşlarımız rahat bir eve geçmeden bize rahat bir uyku yok.

(Kahta Gerçek) Göreve gelir gelmez çok önemli bir seçim geçirdiniz. Bu seçimde de bazı beklentilerin aksine, partinizde ciddi bir oy elde ettiniz. Kısa sürede bunu nasıl başardınız?

(Başkan ÇETİNKAYA) Partimiz, ülke genelinde olduğu gibi Kahta ilçemizde de halkın teveccühünü kazanmış bir partidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her seçimde zaferle çıkmış bir partidir. Biz göreve geldiğimizde, “seçim sandıkta kazanılır” anlayışıyla ciddi çalışmalar içerisinde olduk. Hiçbir sandığımızı boş bırakmadık. Kurduğumuz ekiplerle anlık takipler yaptık. Seçim öncesi halkımızın her kesimine ulaşmaya çalıştık. Mahalle mahalle, köy köy, ev ev ziyaretler yaptık. Halkımız da bizi mahcup etmedi. Ne kadar teşekkür edersek azdır. Milletvekili seçiminde %71, Cumhurbaşkanlığında %82 gibi oy aldık.


(Kahta Gerçek)
Teşkilatta yeniliğe gittiniz. Yeni bir teşkilat kurarken nelere dikkat ettiniz?

(Başkan ÇETİNKAYA) Evet yeni bir teşkilat kurduk.Eski yönetimde olan arkadaşlarımızda var. Partimizin ilçe teşkilat kuruluşunda görev alan arkadaşlarımızda var. Hiç siyaset yapmamış arkadaşlarımızda var. Kahta’yı temsil eden bir yönetim kurduğumuzu düşünüyoruz. Partimize samimi bir şekilde hizmet edecek, sevdası Kahta olacak ve her hangi bir ajandası olmayacak, beklenti içerisinde olmayacak, kısacası; siyasette partiye güç katacak insanlarla yola girdik, başarılı olduğumuzu görüyorum. İnşallah Kahta halkına mahcup olmayız. Teşkilatımızda 45 kişilik bir yönetim var. Yönetimde olsun veya olmasın, “Benim de bir fikrim var, düşüncem var” diyen herkesle, hangi ideolojide olursa olsun, hangi partiye gönül vermişse versin, Kahta’nın ortak paydasında bir araya geliriz. Asıl olan burada Kahta’dır. Kapımız herkese açıktır. Herkesin talep istek, fikir ve düşüncelerine ihtiyacımız var. Birlikte olursak bu sorunların altında kalkacağız. Aramızda bir rekabet oluşturup, ‘ben olmazsam olmaz, o olmazsa olmaz’ böyle bir anlayışı kaldıracağız. Zaten partimiz 20 yıldır bunu yaparak ayakta kaldı. Biz de bunu Kahta’da inşa edeceğiz.

(Kahta Gerçek) Ne gibi farklıklar yaptınız? Başarılı olduğunuza inanıyor musunuz?

(Başkan ÇETİNKAYA) Yeni kurduğumuz ekibimizle sürekli istişare halindeyiz. Bir ve bütünüz. Toplantılarımıza tüm arkadaşlarımız eksiksiz bir şekilde iştirak ediyorlar. Toplumun tüm kesimleri ile diyalog halindeyiz. Halkımızdan gelen her talebi ilgili yerlere iletip, çözüm bulmaya çalışıyoruz. Gerek sahada, gerekse merkezde insan artık iç çekişmelerde bıkmış usanmış. Yerelde 20 yıldır bu iç çekişmelerden dolayı yeteri kadar hizmet alamadık.
Her hafta Pazartesi günü partimizde “Halk Günü” olarak halkımızla bir araya geliyoruz. Pazartesi kendim partide duruyorum. Diğer günlerde başkan yardımcılarımız ve yönetimde bulanan arkadaşlarımız kalıyor.

(Kahta Gerçek) Milletvekilleriyle uyumlu çalışabiliyor musunuz? Talepleriniz karşılık buluyor mu?

(Başkan ÇETİNKAYA) Dört milletvekilimiz Ankara’da bizi temsil ediyorlar. Tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Burada çözebildiğimiz sorunları burada, çözemediklerimizi de milletvekillerimize iletiyoruz. Onlar da elinden geleni yapıyorlar. Yaşanan deprem ve ortaya çıkan ciddi mağduriyet, daha çok bu konulara eğilmek zorunda kalıyoruz. Bu demek değil ki diğer sorunları rafa kaldırmışız. Önceliklerine göre birer birer çözüyoruz. İlçemizin sorumlusu Milletvekilimiz Sayın İshak Şan her talebimizde, her konuda ellinden geleni yapıyor. Bu konuda teşkilat, il-ilçe teşkilatla bir uyum sağlandığını kanaatindeyim. Muhakkak eksiklerde vardır, bunları da hep beraber tamamlayacağız inşallah.

(Kahta Gerçek) Sürekli halkın içerisindesiniz, ancak Ankara ayağını da ihmal etmediğinizi, zaman zaman Ankara’da temas halinde olduğunuzu görüyoruz. Neler yapıyorsunuz?

(Başkan ÇETİNKAYA) Bilindiği gibi Ankara, sorunların çözüm adresidir. Burada çözemediğimiz sorunları Ankara’ya aktarıyoruz. Bazen telefonla, ama çoğu kez bizzat giderek vekillerimizle istişareler yapıyoruz. Yakın bir zamanda yine böyle bir temasımız oldu. İlçe Kaymakamımız sayın Selami Korkutata ile birlikte bir çalışma yaptık. Şunu da belirmem gerekir, çok çalışkan bir kaymakamımız var. Bu konuda da çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Önce acil yapılması gerekenler işlerin dosyasını hazırladık. Bu konuda Yeni Diyarbakır yolu için bazı eksikler önceliğimiz oldu, Spor kompleksi, Millet Bahçesi olsun, şu anda yatırımı devam eden projeleri hızlandırılması adına bir adım attık ve başarılı olduk. Ben sizin aracılığınızla bakan beylere. bölge milletvekilimiz sayın İshak Şan ve tüm Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Diyarbakır yolu hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde basındaki arkadaşlarımızla yatırımı devam eden yerleri, yerinde inceleceğiz. Yapımı devam eden Millet Bahçesi %80 tamamlama aşamasında şu anda ağaçlandırması yapılıyor. Şubat veya Mart ayı gibi tamamlanması planlanıyor.
Spor kompleksimiz hızla yapılıyor, A blok değimiz yüzme havuzun tamam kullanıma hazır. Kapalı spor bölümü ise Ocak ayı sonunda tamamlanması teslimatın yapılması yapılacak.
Spor kompleksin yanında bulunan 40 dönümlük bir arazide, ilçemize yakışır 10 bin kişilik bir stadyum, yanında spor tesisi, yanında Kahtaspor’un kullanılabileceği bir spor tesisi inşa edeceğiz. Kahtamız, spor alanında ve bir çok alanda başarıya sahip ama alt yapı ve tesis eksikliğinden dolayı biz bu gençlerimizi değerlendiremiyoruz. Biz teşkilat olarak ve milletvekillerimizle çok uğraş veriyoruz. Bakan beyden ve Ahmet Aydın beyden destek istedik. Kahta’ya o stadı yapacağız.

(Kahta Gerçek) Kahta’da 2. OSB’de yer tahsisi yapıldı. Kahta, dışarıdan göç almaya başladı. Yeni iş alanları açılacak mı? Bu konuda ne gibi çalışmalarınız var?

(Başkan ÇETİNKAYA) Kahta ilçesi ilk defa tersine göçe şahit oluyor. Yapılan yatırımlar Kahta’yı bir iş merkezi haline getirdi. Büyükşehirlerde maliyetlerin yükselmesi ve hayat şartları buraları cazip hale getirdi, getiriyor. Bir zamanlar “Irgat Kent” ile anılırken, bu gün ilçemiz bir iş istihdamı haline geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 1. Organize sanayi bölgesi alanında yer kalmayınca, 2. Organize sanayi bölgemizi devreye koyduk. 2. etabın alt yapısını tamamladık. 70’e yakın bir fabrika orada kurulacak. Kendimde OSB’de bir yatırımcıyım. İlçemizin kaderini değiştiren bu yatırımları yakinen takip ediyorum. Yakın bir zamanda yeni yeni fabrikaların yapıldığına hep beraber şahit olacağız inşallah.

(Kahta Gerçek) Milletvekillerimizden Doç. Dr. İshak Şan bir hekim olması münasebetiyle sağlık alanında ilçede ne gibi bir projeleri var?

(Başkan ÇETİNKAYA) Milletvekilimiz sayın İshak bey her soruna duyarlılık gösterdiği gibi, özellikle belki de alanı olduğu için sağlık alanına çok daha duyarlı. Bir çok çalışmamız var. Özellikle Kahta Devlet Hastanesi nüfus yoğunluğundan dolayı zor şartlarda hizmet veriyor. Bu yükü hafifletmek için Kadım Doğum Hastanesi ile ilgi İshak Şan beyin bir çalışması var. Mevcut diş ünitemizi 1. Nolu Sağlık Ocağına taşıyoruz. Bu ayın sonunda hizmete geçecek. 1 nolu Sağlık Ocağının yeri, 20 ünitelik bir diş hastanesi olarak faaliyet gösterecek. Eski çarşıdaki, daha önce yer tahsis edilen diş hastanesi, 3 firma gelerek ihaleyi yarıdan kesti. Temelini kazdığında bir su çıkıyordu. Eskiden orası bir göletmiş. Kahta’nın eski alt yapı oradan geçiyordu. Bu 3 firma bu tür sebepten dolayı hep yarıda bıraktı. Biz o bölgede en az 75 yataklı Kadım Doğum ve Çocuk Hastanesi yaptıracağız. Milletvekilimiz sayın İshak bey, Sağlık Bakanı ile görüşüp, sözünü aldı. Yakın bir zamanda inşaatına başlanacak inşallah. Böylelikle hem sağlık alanında ciddi bir sorun giderilirken, aynı zamanda Eski Çarşı diye adlandırdığımız yerde de ticaret canlanacak. Kahta Devlet Hastanemizde bazı eksikler vardı, hastanemizde kurumsal bir yapı oluşturuldu. Eksik olan cihazlarımız tamamlanıyor. Emar ve tomografi ve benzeri şeylerin 2 adette çıkaracağız. Kahta Devlet Hastanesi, Sincik, Gerger ve Samsat ve depremden bu yana da Adıyaman’a hizmet veriyor. Verilere bakıyoruz. Adıyaman’da 1000 Hasta muayene olmuşken, Kahta 800 tane. Neredeyse başa baş, Hastanemize yeni 2 tane ek bina projesi yapıldı 1800 metre kare ek bina yapılacak.

(Kahta Gerçek) 31 Mart 2024 tarihinde Yerel Seçimler yapılacak. Bir önceki yerel seçimlerde AK Parti Kahta Belediye Başkanlığını kazanamadı. Bu seçimde nasıl bir çalışma içerisindesiniz?

(Başkan ÇETİNKAYA) Ben 15 yıldır teşkilatın içerisindeyim. Geçen dönemde bu hataların nerde kaynaklandığını, nerelerden yanış yaptığımızı içinde olduğum için gördüm. Yine aynı hataları tekrarlamamak gayretindeyiz. Başkanlık kaybedildiğinden, teşkilattan, adaydan parti olan herkes bundan kabahatlidir. Buradan bir suçlu aramaktan ziyade, biz AK Partili olarak hepimiz burada kabahatlı olarak görüyorum. Biz Kahta halkında özür diliyoruz. Biz kendimizi yeterince ifade edemedik sanırım. Kendimizi veya projelerimizi inandıramadık. Vatandaş ekibimize de güvenmedi. Bunun çeşitli sebepleri oldu ama inşallah bu hataları tekrar düşmeyiz. Gerek teşkilat, gerekse Ankara bağlantısı, gerek Kahta halkımızın isteği doğrultusunda bir aday çıkarma gayeti içeri içerinde olacağız. Eski anlayışı ortadan kaldıralım, aday adayı arkadaşlarıma da buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Adaylık bir kişinin kısmeti olacak. Küsmek, darılmak olmasın. Hepimiz adayımızın etrafında birleşelim. Çıkacak adayımıza hepimiz çalışalım, fikir ve düşüncemizi paylaşalım. Hepimiz projelerimizi hayata geçirelim. Birlikte olursak güçlü olacağız. Yerelde ihtiyaç duyduğumuz hizmetlere kavuşacağız. Ben bir vatandaş olarak söyleyeyim, bu yerel hizmetler Kahta’ya yakışmıyor. Bir sürü imkanlarımız var ama biz bunu bir türlü yerelde faaliyete geçiremiyoruz. İnşallah bu seçimde bu algıyı kıracağız, ben Kahta halkında bunu görüyorum. Yerelde özlemini çektiğimiz tüm hizmetleri inşallah bu dönem yapacağız.

(Kahta Gerçek) Kahta’da seçimi kazanacak bir belediye başkan adayını nasıl ve neye göre belirleyeceksiniz?

(Başkan ÇETİNKAYA) Partimizin seçim organları var. Bunlar her daim halkın nabzını tutarlar. Anketler yapılır, STK vb kuruluşlarla görüşülür, Parti teşkilatının görüşleri alınır, toplumun çeşitli kesimleri ile temas kurulup bir aday üzerinde uzlaşılır. 31 Mart akşamı inşallah bunun karşılığını alıp, halkımıza hizmet sunacağız.

(Kahta Gerçek) Siz aday adayı mısınız?

(Başkan ÇETİNKAYA) Ben aday adayı değilim. Partimizin de bir teveccühü olsa da baş göz üstüne deriz. Tekrar ediyorum; Biz AK Parti ailesi olarak Kahta’da seçimi kazanmak istiyoruz. Bunu da inşallah halkımızın da desteği ile başaracağımızdan hiç şüphem yok.
Öte yanda, partimize Kahta Belediye Başkanlığı adaylığı için 21aday adayımızın müracaatları oldu. Hepsine başarılar diliyorum.

 


      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.