1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Başkan Yıldırım; Kahta’nın birleştirici gücü olacağız.

Başkan Yıldırım; Kahta’nın birleştirici gücü olacağız.

AK Parti Kahta Belediye Başkan A. Adayı Musa Yıldırım gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. .

A+A-
Başkan Yıldırım; Kahta’nın birleştirici gücü olacağız.

Kahta’nın birikmiş çok sayıda sorunu olduğunu ifade eden Yıldırım, “İlçemizin hem sorunlarını çözeceğiz, hem de birleştirici gücü olacağız ve Kahta 02 Spor Kulübünü nasıl ki amatör ligden alıp Bal ligene çıkarttıysak, Kahta Belediyesini de profesyonel lige çıkaracağız .”dedi. Kahta 02 Spor Klubü efsane başkanı ve sevilen iş adamı Musa Yıldırım ile yaptığımız söyleşiyi siz okurlarımıza paylaşıyoruz.

Kahta Gerçek; Sayın başkan, sizi daha çok Kahta 02 Spor Kulübü Başkanlığı döneminde ortaya koyduğunuz başarılı bir yönetici performansı ile tanıdık. Bu süreci kısaca anlatır mısınız?

Başkan YILDIRIM: Kahta02 Spor kulübünün başarısı güçlü bir yönetim anlayışı, farklı dinamikleri kuşatan bir birliktelik ruhu, adanmış ve fedakar bir taraftar grubu, maddi ve manevi olarak desteğini hiç esirgemeyen KAHTA halkının gücüyle bu başarı sağlanmıştı. İnşallah aynı şekilde KAHTA Belediye Başkanlık döneminde de aynı ruh ve aynı anlayışla büyük başarılara imza atacağız.

Kahta Gerçek; İş hayatınızda da başarılı bir grafik yakaladınız. Kahta gibi bir yerde iş hayatında başarılı olmak kolay olmasa gerek. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Başkan YILDIRIM: Ticaretin kendine ait bazı kuralları vardır. Her şeyden önce emin bir insan yani güvenilir olmalısınız. İşçinin hak ve hukukuna karşı son derece dikkatli davranmalısınız. Piyasayı çok iyi tanımalı ve dönemsel iniş çıkışları iyi takip etkeniz gerekir. Risk ve cesaret ticarette iki altın kuraldır. Ve bence ticaretin en önemli tarafı da Kısmet ve Nasiptir.

Kahta Gerçek; Spor ve iş dünyasındaki bu başarılar mı sizi siyasete yönetlti?

Başkan YILDIRIM: Hayatın her alanında bulunmuş, her işte alın teri dökmüş, çiftçilikten işçiliğe, öğretmenlikten İş adamlığına, futbol taraftarlığından kulüp başkanlığına kadar hemen hemen her sektörde ve kademede hak ve hukuka dikkat ederek çalışmış bir kardeşiniz olarak bu satırları yazıyorum. Yokluğu görmüş, varlıkla tanışmış, ekonomiyi ve yönetimi bilen bir hikayenin sahibiyim. Her Kâhtalı gibi ilçemin gelişmesini ve kalkınmasını dert edinen bir arkadaşınızım. Bu şehrin sözde değil özde bir aşığı ve sevdalısıyım. Kâhta’nın bugünkü haline sizin gibi bakıp ve üzülen biri olarak artık bir şeylerin değişmesi gerektiğine inandığım için sizin Kahta hakkıyla beraber hayırlı bir yola çıktım.

Bizi tanıyanlar ve takip edenler çok iyi bilir ki yaklaşık 5 yıldır Kâhta’mızın sorunlarını yetkili mercilere anlatan, çözüm yollarını ifade eden, yapılan yanlışları ilgili muhataplarla paylaşan, basına ve kamuoyuna, tv kanallarında her fırsatta dilimin döndüğü kadarıyla konuşan ve eleştirilerimi açık bir şekilde yapan birisiyim. Belki bir şeyler değişir ve düzelir umuduyla bekledim, süreçleri yakinen takip ettim. Ancak Kahta’mızın kangren haline gelmiş kronik sorunlarına artık siyasetin dışında kalarak çözüm bulamadığımı, kötü gidişata engel olamadığımı üzülerek gördüm. Sorunları söyleme makamından, sorunları çözme makamına geçmenin elzem olduğunu anladım. Bunun için siyaset sahnesine bismillah deyip çıktım. AK Parti’den Kâhta Belediye Başkanlığı için adaylık müracaatımı yaptım ve sorumluluğu çok ağır olan bir göreve talip olduğumu kamuoyu ile paylaştım.

Kahta Gerçek; Yerel siyasette ne gibi eksiklikler görüyorsunuz?

Başkan YILDIRIM: İlçemiz Kâhta’nın mevcut potansiyelini açığa çıkarmak, yeni atılım, yatırım ve istihdam alanları oluşturup ekonomik olarak canlandırmak, imar ve alt yapı sorunlarının çözüleceği, sosyo kültürel mekanların inşa edildiği, gençlerin, kadınların ve engelli bireylerin aktif bir şekilde yerel yönetimlerde temsil edildiği bir belediyecilik için bilgimle, tecrübemle ve ekibimle ilçemize katkım olacağını düşündüğüm için Ak Parti’den Kahta Belediye Başkanlığına talip oldum.

Ülkemizin en güzel coğrafyasına, tarihi mekanlarına ve kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilçemiz Kâhta, yerel yönetimde adaletli, liyakatli ve vizyoner yöneticilerin çalışmalarıyla hak ettiği seviyeye geleceğine inandığım için bu yola revan oldum.

Kahta Gerçek; AK Parti’den 21 aday adayı var. Çok sayıda adayın olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başkan YILDIRIM: Çok olumlu buluyorum. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Katılımcı demokrasilerde herkes memleket için inisiyatif ve sorumluluk alır. Bu kadar sorunların olduğu ve kötü yönetimlerin sergilendiği bir ilçede çok sayıda aday adayının çıkması bizim memleketi yönetenlerle ilgili öteden beri yaptığımız tespitleri doğrulayan bir durumu ifade ediyor.

Kahta Gerçek; AK Parti, Kahta’da yerel anlamda iki seçim kaybetti. Size adaylık verilmesi halinde ne gibi farklı bir çalışmanın içerisine gireceksiniz? Kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

Başkan YILDIRIM: Evet son 20 yolda 2 seçim kaybetti dediniz doğru fakat 2 seçim de kazandı bunu da eklemek gerekiyor. Kahta’nın birleştirici gücü olacağımızı iddia ediyoruz. Toplumsal ve siyasal Fay hatlarını tamir edeceğimizi, ilçede huzur ortamı sağlayacağımızı, yanlış zihniyetleri değiştirip doğru bir sistem ve anlayışı ikame edeceğimize inanıyorum. Doğru Sistemi temelden ve zihinlerden başlatarak güçlü bir ekip ile Kâhta’yı hak ettiği seviyelere çıkarma konusunda mücadele edeceğiz.

Kahta Gerçek; Siyasette, sizi farklı kılan ne? Kahta siyasetine ne katacağınızı düşünüyorsunuz?

Başkan YILDIRIM: Siyaset toplumdan ve hayatın diğer katmanlarından kopuk ve bağımsız bir disiplin değildir. Ticaret hayatında, özel hayatında, arkadaşlık dostluk ve akrabalık ilişkilerinde hangi prensiplerle hareket ettiysem siyaset hayatımda da aynı değerler aynı prensiplerle hareket edeceğim. Halkına güven veren, hak ve adaleti ayakta tutmaya çalışan, doğruluktan ayrılmayan, dürüstlüğe ve samimiyete inanan, insanlar arasına sen ben farkı koymayan, birbirine benzemeyenleri Kâhta ortak paydasında buluşturup ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için seferberlik ilan edeceğiz.

Kahta Gerçek; Size göre Kahta’nın öncelikli sorunu veya sorunları nelerdir? Bu konuda ne gibi bir çözüm önerileriniz var?

Başkan YILDIRIM: Kahtamızın çok acil çözülmesi gereken temel sorunları var. Ve biz şehircilikten anlayan ekibimizle bu sorunları çok iyi biliyoruz. Yeni projeler geliştirip, ilçemiz için kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız. Kahtamızın ihtiyaçlarını gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemlerle; şehir planlamayı, altyapı ve ulaşımı, kentsel dönüşüm projelerini, benzersiz şehirler hedefimizi, yeni nesil sosyal belediyecilik anlayışımızı, tasarruf ve şeffaflıkla, liyakatli kadrolarla, ortak akılla ve halkımızla birlikte yöneterek Allah'ın izniyle Kahta’mızı hep beraber yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.

Kahta Gerçek; Son olarak ne söylemek istersiniz?

Başkan YILDIRIM: Kahta Değişime ilk defa bu kadar yakınlaşmış durumda. Birbirinden değerli, donanımlı ve liyakatli Aday Adayları var. Kahta’nın artık bir şehir bilinci ve kent ufkuyla hareket edecek bir Başkana ve yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bir çok ilden büyük olan Kâhta’yı hep birlikte bu geri kalmış durumdan çıkaracağız inşallah.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.