1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Motosiklet denetimleri olmayınca kazalar kaçınılmaz oluyor

Kahta’da Motosiklet denetimleri olmayınca kazalar kaçınılmaz oluyor

Motosiklet kazaları can yakmaya devam ediyor.

A+A-
Kahta’da Motosiklet denetimleri olmayınca kazalar kaçınılmaz oluyor

Son zamanlarda Kahta İlçe merkezinde adeta virüs gibi çoğalan motosikletler, her gün bir kazaya neden oluyor. Motosiklet denetiminin yapılmadığı ilçede, motosikletler, sürücülerin ve vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor.
Kahta ilçe merkezinde sayıları her geçen gün artan motosikletler, vatandaşları canından bezdirdi. Sürücü belgesi olmayan, kask takmayan çok sayıdaki motosiklet sürücüleri, hem kazalara neden oluyor, hem de can ve mal kaybına sebep oluyorlar. Özellikle Suriye’den gelip, ilçe merkezine yerleşen çok sayıdaki Suriyeli, sürücü belgesi olmadığı halde motosiklet kullanmakta, hiçbir trafik kurallarına da uymamaktalar. Acemi sürücüler, trafik kurallarına uymayan bu şahıslar, yaşanan bir kazada da karşı taraftan ciddi paralar teklif etmekte veya mahkemelere vererek tazminat almaktadırlar.
Yaşanan motosiklet kazalarından dolayı görüşlerini belirten vatandaşlar, “Kahta ilçe merkezinde motosiklet sayısı her geçen gün artıyor. Hiçbir denetim veya kısıtlamayla karşı karşıya kalmayan bu acemi sürücüler, trafikte adeta terör estiriyorlar. Ya bir kazaya sebep oluyorlar, ya da kazayı yaşıyorlar. Her bir Suriyeli gencin altında bir motosiklet var. Virüs gibi çoğalmışlar. Kahta Kaymakamlığından ve Emniyet teşkilatımızdan ricamız, denetimler yapması ve bu kural tanımaz insanları trafikten men etmeleridir. Motosiklet kazasının olmadığı bir günümüz yok. Motosiklet sürücülerinin, yüzde doksanının sürücü belgesi yok. Kask takmıyorlar. Emniyetimizin bu keyfiyete son vereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.