1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan; Depremin Yaralarını Birlikte Saracağız

Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan; Depremin Yaralarını Birlikte Saracağız

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan, 6 Şubat’ta meydana gelen ve Adıyaman’da büyük yıkıma neden olan depremin yaralarını hep birlikte sarmak için çalıştıklarını söyledi..

A+A-
Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan; Depremin Yaralarını Birlikte Saracağız

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, aynı zamanda ülkemizin de yeni bir yüzyılıdır. Bu yeni yüzyılda Adıyaman olarak 6 Şubat depreminden dolayı meydana gelen tahribatın giderilmesi, yeni yatırımlarla Adıyaman’ın ayağa kalkması için arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz” dedi.
Şan, 2023’ü geride bıraktık, 2024’e adım attığımız şu günlerde, dünyanın dört bir yanında yaşayan acıların son bulmasını, Adıyaman’ımızın da yeni yatırımlarla güçlenmesini diliyoruz. Bunun için Adıyaman’ımıza sağlık alanında önemli müjdeler verdik. İnşallah 2024, bu müjdelerin hayata geçtiği yıl olacaktır” dedi.
“Şan, sadece ülke içi değil, ülke dışında da Adıyaman’a yatırım ve destek gelmesi için uğraş verdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da Okul İnşaatı ve teçhizatında kullanılmak üzere Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasındaki Hibe Anlaşması imzalandı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu anlaşmayla Adıyaman’ımıza eğitim alanında önemli bir destek veriliyor. Yeri gelmişken Kore Cumhuriyeti'ne gerek deprem sürecindeki destekleri gerek bugün gönderilen hibe desteğinden dolayı Adıyaman’ımız ve ülkemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
Şan İller Bankası tarafından 5,8 milyarlık hibeden de bahsederek, “Adıyaman’ın deprem felaketinin ardından yeniden toparlanması için arkadaşlarımızla birlikte çeşitli girişimler devam ediyor. Bildiğiniz gibi, depremlerden sonra Adıyaman’da yapıların yıkılması, hasar almasının yanında altyapı gibi birçok faktör de zarar görmüştü. İller Bankası Genel Müdürü Recep Türk ile görüşmemizde İller Bankası’nın Avrupa Birliği’nden sağlamış olduğu 1,38 Milyar TL finansman ile başlamış olan projelerin devamı niteliğinde yer alan destek vardı. Desteğin kapsamında da, depremden sonra oluşan altyapı sıkıntısının giderilmesi için ek 5,8 Milyar TL hibe de İller Bankası ve Uluslararası Finans Kuruluşlarının işbirliği ile Adıyaman’a sağlanmasıydı.” dedi.
Şan, “Adıyaman’ın altyapı sorunlarına çözüm olmak adına deprem öncesinde İller Bankası’nın Avrupa Birliği’nden sağladığı 1,38 Milyar TL finansman ile başlayan projelerin çalışmaları sahada tüm hızıyla devam etmektedir. Ayrıca, deprem sonrası oluşan altyapı tahribatlarının giderilmesi ve de uzun yıllar sıhhi altyapı hizmetlerinin sağlanması için ilave 5,8 Milyar TL hibe de İller Bankası ve Uluslararası Finans Kuruluşlarının işbirliği çerçevesinde Adıyaman’ımıza tahsis edilmiştir” cümlelerine yer verdi.
Milletvekili Şan, “Adıyaman il merkezi ile Gölbaşı, Besni ve Tut ilçelerimizin içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri başta olmak üzere tüm altyapı hasarları giderilecek olup altyapı tesisleri Adıyaman’ımıza önümüzdeki 40 yıl boyunca hizmet edecektir.” dedi.
Şan, sağlık alanında da önemli yatırımlar için çalıştıklarını belirterek, arkadaşlarımızla birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı ziyaretimizde Adıyaman Altınşehir Mahallesi'ne 200 yataklı hastane ve Kahta ilçesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sözünü aldık. Bu yatırımların 2024 yatırım planına eklendi. Hastane yapımı ile birlikte şehrin sağlık alanındaki işleyişini tam anlamıyla rahatlatmış olacağız.” dedi.
Kahta’ya yapılacak 200 yataklı Kahta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine de değinen Şan, “Bu görüşmemizde yine 200 yataklı Kahta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sözünü aldık, bu da 2024 yatırım planına alındı.
Adıyaman’a Şehir Hastanesi yapımı için yapılan çalışmalara da değinen Milletvekili Şan, Adıyaman’da bulunan eski devlet ve 82. yıl hastaneleri artık hizmet vermediğini ve Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kullanılamaz bir duruma geldiğini, Bakan koca ile yapılan görüşmede, Bakan Koca’dan Adıyaman’a kazandırılmak üzere 750 Yataklı Şehir Hastanesi sözü aldıkalrını da belirtti.
Şan, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'yı Milletvekilimiz Mustafa Alkayış İle birlikte, ziyaret ettik. Sayın Bakanımızdan 750 yataklı Şehir Hastanesinin planlanması sözünü aldık. Yapımı devam eden; 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 150 yataklı Devlet Hastanemizin, Fizik Tedavi Hastanemiz de sürecin hızlandırılması, Ayrıca Diğer sağlık yatırımlarımızla ilgili istişarelerde bulunduk. Bu yatırımların her aşamasının yakinen takipçisi olup en kısa zamanda yatırımları halkımızın hizmetine sunacağız. Sayın Bakanımıza, Adıyaman’ımıza olan ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
Milletvekili Şan, “Gerger devlet hastanesi Kahta ya bağlı entegre hastane iken ilçe hastanesi statüsü kazandı. Öncesinde çok büyük sıkıntı yaşayan diyaliz hastaları için diyaliz ünitesi hasta kabulüne başladı. İlkkez 4 uzman doktorun göreve başlaması ile hasta yatışına başlandı.Gerger’in en uzak köyü olan Gölyurt(Tillo)’ya 112 acil ambulans istasyonu kuruldu.
Sincik’te sağlık çalışanlarının barınma sorununa da değinen Şan, “Sincik’te sağlık çalışanlarının barınma sorununu karşılamak için 24 konteyner kuruldu. Diyaliz ünitesi kurulumunda son aşamaya gelindi. Hastaneye araç alımı yapıldı. 11 hekim ataması yapıldı.Röntgen cihazı tedarik edildi.” dedi.
Beni’ye ek himet binası yapıldığını da söyleyen Şan, “Besni’de 2000 metrekarelik ek hizmet binası yatırımı yapıldı. Çocuk acil servis ve MR cihazı hizmete girmiştir.12’si uzman olmak üzere 25 hekim ataması yapıldı. Ayrıca Besni devlet hastanesi çevre ilçelere de verdiği hizmetten dolayı. C rol grubundan B rol grubuna yükseltilmiştir.” dedi.
Gölbaşı hastanesine de değinen Şan, “Gölbaşı Devlet Hastanemize 10’u uzman hekim olmak üzere 30 hekim ataması yapılmıştır.Depremin verdiği zararlar ivedilikle giderilip hastane işlevsel hale getirilmiştir.”
Spor alanında yapılan çalışmalara da değinen Şan, “26 dönüm arazi üzerine kurulu ve tahmini bitim tarihi Mart 2024 olan Kahta Spor Kompleksimiz ile bir büyük projeye daha imza atıyoruz. 500 kişilik yarı olimpik havuz. 2000 kişilik spor salonu, 2 adet kort tenis sahası, 9 adet antrenman sahası, 2 adet sauna” olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.