1. YAZARLAR

  2. MAHMUT ARSLAN
  3. KAHTA'DA SİYASET BİR ANI..!
Mahmut ARSLAN

Mahmut ARSLAN

KAHTA'DA SİYASET BİR ANI..!

A+A-

Yıl 1999 , Kahta ilçesinde Turizm Danışma müdürü görevini ifa ediyorum. Öğle yemeği için Atatürk caddesi üzerinde Yudum Lokantası vardı, yukarı çıktım,4 kişilik bir masaya oturdum, siparişi mi verdim.
3 yabancı beyefendi geldi, kalabalıktı lokanta.Müsaade istediler masama oturmak için,buyur ettim.Yemekten sonra kahve ikram ettim birlikte kahve içtik. Kahve içerken sohbet ettik. Sordum, nereden geldiklerini, Kahta’yı nasıl bulduklarını, mesleklerini. Aldığım cevap, bilgi bana tarihi bir DERS oldu. O kadar okul, üniversite okudum bu kadar unutamadığım başka bir tespit Yok.
Üç yabancı misafirler; değişik üniversitelerden Fazilet partisi için bölgede seçimlerle ilgili bir araştırma yapmak için Kahta ya gelmişler.zaten seçim arifesindeydik..
Merhum Dengir Mir Mehmet Fırat'ın TBMM'sine Adıyaman milletvekili olarak seçildiği yıl.
Kahta yi nasıl buldunuz soruma cevap " Kahta çok ilginç bir yer, kaygan bir zemin,bizler seçim dönemlerinde çok yerleri gezer gözlem, araştırma yaparız ve araştırma yaptığımız yerlerde NABIZ tutabiliyoruz.. Fakat Kahta da bunu başaramadık.. Üniversitelere önerecegiz gelip Kahta da araştırma yapsınlar.. Gerçekten araştırma konusu ve üniversitelerde Siyaset Biliminde çok ender rastlanan bir ders konusu olur." diye konuya girince, tekrar sormak ihtiyacı duydum.." nasıl yanı " ?
Prof. olan araştırmacı üniversite hocasının cevabı" ben çıkıp bir esnafa soruyorum hangi parti diye, esnaf bana A partisi diyor.. Arkadaşım bir gün sonra aynı esnafa benzer sorular soruyor K partisi diyor aynı esnaf.. üçüncü gün diğer arkadaşımız yine aynı esnafa gidip aynı soruları soruyor, aynı esnaf bu sefer de Z partisi diyor..Bu durumda olan başka yer görmedik.. Buna benzer çok insanla konuştuk çoğu benzer cevaplar verdi..Burada nabız tutulmaz, tahmin yürütülemez, güven olmaz ve en önemlisi YATIRIM GELMEZ, GELİŞEMEZ,KALKINAMAZ " dediler.. Dedikleri bana ders oldu.. Zaman buldukça, zamanı geldikçe bende aktarmaya çalıştım.

Bu yazı toplam 10729 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları