1. YAZARLAR

  2. FATMA ULUBEY
  3. ASIRLIK ÇINAR 100 YAŞINDA!
Fatma ULUBEY

Fatma ULUBEY

ASIRLIK ÇINAR 100 YAŞINDA!

A+A-
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi Asırlık Çınar 100 Yaşında... Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla Ata'mızın gözünden bakıyoruz şiarıyla Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi, Kurucu liderimiz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir." 9 Eylül 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Halk Fırkası” adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partimiz, Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayi Milliye ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nin temeliyle kurulan Partidir. 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas’ta temelleri atılan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde, halkın büyük mücadelesi ile Kurtuluş Savaşı’nı veren kadroların, 9 Eylül 1923’te kurduğu partidir Cumhuriyet Halk Partisi, Ümmet toplumunu çağdaş bir topluma dönüştüren, egemenliği gökyüzünden yeryüzüne indiren devrimlerin ve devrimcilerin partisidir Cumhuriyet Halk Partisi. Anadolu’da bir direnişin, bağımsızlığın adıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin demokratikleşmesidir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin taşıdığı misyonun net ifadesi olarak gücümüze güç katmakta, sorumluluğumuzun simgesi olmaktadır. Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye'nin aydınlık gelecek hedefi ile halkımızı kucaklamaya devam edecektir.
100 yıllık bir çınarın hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve halkımızla paylaşan, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye için CHP’yi iktidara taşıyacağımıza olan inançla kararlılıkla demokrasi mücadelesini sürdürecektir.
CHP bir devrim hareketidir. Devleti, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi kuran, yoksulları ve ezilen kesimleri koruyan, onların hakları için mücadele eden, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini, laikliği, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, cinsiyet eşitliğini, sosyal devleti, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi ve insan onuruna uygun barışçıl ve hakça bir dünya düzeninin kurulmasını vazgeçilmez temel ilkeleri olarak kabul eden Partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Tarihi boyunca Cumhuriyetimizi bağımsız, çağdaş, onurlu, saygın bir devlet haline getiren bütün kritik kararlarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası vardır. Türkiye’nin Birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, çevrenin, doğanın, yaşamın, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır. Dolayısıyla partimiz CHP sıradan bir parti değildir. CHP, avukatlık bürolarında hazırlanan, bir dilekçeyle kurulan bir parti değildir. CHP dünyanın en eski ve en köklü ve demokrasi mücadelesi veren tüm toplumların örnek aldığı bir demokrasi ve insan hakları partisidir. Bir sosyal devlet partisi ve Bağımsızlığı ilke edinen bir partidir. Köklerini Kuvayı Milliyedenalan ve gücünü hak, hukuk, adalet mücadelesi veren halktan almış bir partidir.
Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer Omuzlarımızdaki tarihi sorumluluğun farkındayız. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” dediği ve bizlere emanet ettiği eserlerini ilelebet yaşatacağız.
Bu yazı toplam 20088 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları