1. YAZARLAR

  2. YALÇıN AKARSLAN
  3. SEYİT KEMAL KILIÇDAROĞLU
Yalçın AKARSLAN

Yalçın AKARSLAN

SEYİT KEMAL KILIÇDAROĞLU

A+A-

Önce dilerseniz Seyit RIZA’YI tanıyalım ; Seyit RIZA  dersim isyanının lideriydi . Peki dersim isyanında ne hedefliyordu ? Seyit RIZA Dersimlilere “ Ben size alevi bir Kürdistan kuracağım “ diyordu. Bunu söylediÄŸi tarihte Çanakkale savaşı olmuÅŸ ve üzerinden beÅŸ yıl geçmiÅŸ Kürdü, Türküyle beraber bir zafer kazanılmış TÃœRKÄ°YE’YÄ° TÃœRKÄ°YE yapan en kıymetli baÅŸarılar ,birlik ve beraberlikler ortaya konulmuÅŸ bir dönemdi.

SEYÄ°T RIZA sürekli Avrupa’ya gidiyor M.Kemal ATATÃœRK paÅŸayı diktatör olmakla suçluyor ve TÃœRKÄ°YE HÃœKÃœMEÄ° ve kurtuluÅŸun kahramanları hakkında muhalif ve iftira temelli gazete beyanatları veriyordu. Dersim halkı her ne kadar iki parçaya bölünse de Ulusal ve milli kazanımlardan habersiz bir gurup SEYÄ°T RIZA ‘NIN peÅŸine takılmış ve KÃœRDÄ°STAN hayallerine inanmıştı. SEYÄ°T RIZA alevi dedesi yani kanaat önderi olduÄŸundan taraftar bulabiliyordu. KÃœRDÄ°STAN hayallerine kendi de inanmıyordu ama Avrupa’da mensubu olduÄŸu zillet ve ÅŸer örgütleri SEYÄ°T RIZA’YA bu misyonu ve hedefi çoktan yüklemiÅŸlerdi.

Peki Seyit RIZA’YA ne oldu.. Güzle vaktinizi bir teröristi anlatarak mevt etmek istemiyorum . Seyit RIZA artık saldırılara geçmiÅŸ ve bir çok asker ÅŸehit olmaya baÅŸlamıştı. Tabi o dönemlerde adı Cumhuriyet Halk Fırkası olan Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal ATATÃœRK PaÅŸa LiderliÄŸindeydi. Bu ayaklanmalara en son sabrı kalmayan Mustafa Kemal ATATÃœRK paÅŸa havanda, karadan SEYÄ°T RIZA’NIN isyanına müdahalede bulundu. Binlerce SEYÄ°T RIZA’YA inanmış ve birlik olmuÅŸ örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Åžimdi bunu neden anlatıyorum biliyor musunuz ? ALEVÄ° BÄ°R KÃœRDÄ°STAN hayali kuran ama CHP’NÄ°N o gün ki lideri tarafından asla müsemma gösterilmeyen bir vakıa olduÄŸu için anlatıyorum.  CHP’NÄ°N içinde iki tip Alevi vardır. Bunlardan bir tanesi Ulusal , milliyetçi ve Türkiye sevdalısıdır. Bir diÄŸer kısım ise malumunuz çokta kendilerini saklamayan sol devrimlerine inanan hatta bir kısmı CHP’NÄ°N içinde olmayan ama sol ayrı bir terör örgütü kurmuÅŸ bir kesimdir. Yani CHP Gazi Mustafa Kemal ATATÃœRK’ÃœN kurduÄŸu o gün ki CHP deÄŸildir.

Kahta ilçemizde Ekrem Ä°MAMOÄžLU’NUN geldiÄŸi bir miting gerçekleÅŸti. Miting de PKK’YA açık desteklerini beyan eden HDP’NÄ°N bayrakları CHP’NÄ°N bayraklarından daha çoktu hatta şöyle bir oran verebilirim %80 kadar bayrak YeÅŸil Sol adıyla seçime giren HDP’YE aitti. Peki Sizce DERSÄ°M AYAKLANMASI YADA Ä°SYANINI bastıran dışarıdan ve içerden bu ülkeyi müdafaa etmiÅŸ ve dahi kurmuÅŸ M. Kemal ATATÃœRK paÅŸanın partisi teröre destek ve sempatizanlığını beyan etmiÅŸ HDP ile iÅŸbirliÄŸi yapar mı? Bana kalırsa yapmaz .Daha dün HDP ne diyordu “ Ulan Atatürk’ün askeri olsanız ne yazar…. Demiyor muydu ? Diyordu peki bugün ne oldu ..

CHP’nin bazı teÅŸkilatlarına bakıyoruz çıkıp SEYÄ°T RIZA’NIN ölüm yıl dönümünü kutluyorlar. KardeÅŸim nedir bu SEYÄ°T RIZA sevdanız? Bugün PKK Seyit RIZA’YI HDP ise PKK ‘YI desteklemezse gerçekten yine koalisyon kurabilecek misniz ? Hiçbir ÅŸey yokken Sayın genel baÅŸkanın BEN ALEVÄ°’YÄ°M demesi kutuplaÅŸtırıcı deÄŸil mi? AÅŸiret , kavim ve mezhepçilik mi yapacağız ? Mustafa Kemal ATATÃœRK paÅŸamız Seyit RIZA adıyla o gün tüm AVRUPA ile Dersim’de savaÅŸmadı mı? Bugün ki PKK’NIN varlığı yapmak istediÄŸi ve talepleri SEYÄ°T RIZA’NIN taleplerinden ne farkı var ?  Bana göre deÄŸil karşılaÅŸtırın hiçbir farkı yok. Peki dün savaÅŸan bugün neden dost olmayı tercih ediyor ? Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın Kemal KILIÇDAROÄžLU’NDA bıraktığı etki bu kadar mı düşmanca ? Bu ülkenin CumhurbaÅŸkanı Kemal KILIÇDAROÄžLU nezdinde SEYÄ°T RIZA’DAN daha mı tehlikeli ?  Madem o kadar tehlikeli deÄŸil CHP neden ERDOÄžAN DÜŞMANLIÄžI uÄŸruna Gazi Mustafa Kemal ATATÃœRK’ÃœN partisini ATATÃœRK DÜŞMANLARINA peÅŸkeÅŸ çekiyor. Yazık deÄŸil mi? Bu insanlar bu ülke nasıl kuruldu ATATÃœRK kimlerle mücadele etti bilmiyor mu? Mustafa Kemal ATATÃœRK yani kendi ilk genel baÅŸkanına ve dahi bu ülkenin kurucu CUMHURBAÅžKANINA bu ihaneti eden bu ülkeye acır mı? Düşün artık bu ülkede kardeşçe yaÅŸayan Türk ve Kürt halklarının yakasından .. Düşün artık demden deme, cemden ceme yüreÄŸini hakka açan Alevilerin yakasından. Ä°ki oy uÄŸruna ne yapılmamış ihanet kalıyor nede çiÄŸnenmemiÅŸ deÄŸer. Düşün artık TÃœRK SÄ°YASETÄ°NÄ°N YAKASINDAN. Adaletle Kalkınmaya ya taraf olun yada Adaletle Kalkınmanın üstünde bir siyaset kurun. Bu millete ve memlekete ne yapmak istediÄŸinizi anlayalım. Ben CHP’YÄ° siyasal zeminde meÅŸru ulusalcılık ve milli etiÄŸine davet ediyorum.

Esenlikler diliyorum..
Yalçın AKARSLAN

 

Bu yazı toplam 53344 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları