1. YAZARLAR

  2. MAHMUT ARSLAN
  3. KAHTA İL OLMADIKÇA!!! KALKİNAMAZ!!
Mahmut ARSLAN

Mahmut ARSLAN

KAHTA İL OLMADIKÇA!!! KALKİNAMAZ!!

A+A-

Son günlerde İl olacak aday ilçeler medyada geniş yer almaya başladı. Bağlı oldukları il merkezine uzaklığı, nüfusu,sahip olduğu tarihi, ekonomik değerler gibi kriterler sıralamaya başlandı bile.

Bir ilçenin hak ettiği alt yapı, üst yapı hizmetlerine kavuşması için; İldeki ilgili kurumların ilgisi, desteği şart. İlçedeki Belediye ve ilçenin " sahipleriyiz" diye öne çıkanlar başta olmak üzere o ilçede ikamet eden her kesimin sahiplenmesi ile mümkündür...

Kahta ilçemizin il olması için 1985 lerde girişimlerde bulunduk ve Türkiye gündemine oturdu. Kahta’yı seven her Kahta’lı ile bağlantı kurarak gündemde tutmaya çalıştık. Olmadı.  Adıyaman Bürokrasisi Engel oldu. Kahta’nın hakkı olan yatırımlar gelmedi.  Kahta halkı IRGATLIĞA devam etti.

Sayısız örnek verebiliriz. Ben kendi alanımla ilgili bir kaç bariz örnek vereyim. En büyük ekonomik kaynağımız olan Turizm ENGELLENDİ..

Tarihi değerlerimiz OUT, nekropol olan Pirin Kaya mezarları IN oldu..(Pirin,e verilen değerin on da biri Nemrut'ta verilmedi.. gerçekler ortada)

Festival,su sporları gitti.. Belgesel,film çekimleri sıfırlandı.. işletmecilik ve görev yaptığım uzun yıllar boyunca hep ENGELLENDİ Kahta daki alt ve üst yatırım projeleri Adıyaman Bürokrasisi tarafından.. Görev yapan Valilerimiz, kaymakam ve Kahta Belediye başkanlarımız bu engellemelerin tanigidirlar..Kahta lı bürokrat, siyasetçi ve Milletvekilileri de en tanıktır..Kimse başını kuma gömmesin..Gelin hep birlikte bu işe sarılalım Kahta mızın hak ettiği hizmetlere kavuşması için çaba sarf edelim.. KAHTA İL OLMADIKÇA IRGATLIĞA DEVAM EDECEKTİR..

Başımızı KUMDAN çıkaralım.

Bu yazı toplam 27504 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları